Vlasnik hotela “Jablanica” priznao da je pretukao bivšu radnicu Enisu Klepo

Region

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka

Amir Džafić, vlasnik hotela ‘‘Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je danas krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

– On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati, kazao je advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, za Radio Slobodna Evropa.Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica” da je 1. augusta 2023. godine navečer uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 350 eura.