Doček Nove godine na trgovima širom Srbije, evo šta su sve spremili organizatori

Region

Paketići za decu deliće se u velikom broju gradova

Iako je doček tek za sedam dana, praznična euforija uveliko vlada. Turističke organizacije se gotovo takmiče da privuku posetioce i ugode građanima. Evo šta se sve nudi ove godine.

Doček nove 2024. godine u Požarevcu počeće već od podneva dečijim programom i nastupom lokalnih bendova raznovrsnih muzičkih žanrova, jer već drugu godinu Turistička organizacija bira da podrži svoje talente i uštedi u budžetu.

“U devet nam počinje glavni program, dva muzička sastava Nemir i strast i Vudu čajld sve do pola jedan naredne noći i nezaobilazan vatromet tačno u ponoć”, objašnjava Vasilije Baldić, direktor TO Požarevac.

Paketići za decu deliće se u velikom broju gradova, a na Zlatiboru, 28. decembra nakon koncerta Leontine i dečijeg hora Čarolija, svoje paketiće dobiće sva deca iz opštine Čajetina.

Foto: RTS printscreen

“Za novu godinu za 31. decembar očekuje nas nastup na Kraljevom trgu Saše Matića u 21 čas. U ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića. Služiće se kuvano vino, rakija i vatromet za posetioce i verujemo da će veliki broj posetilaca doći na Kraljev trg” ističe Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Subotici se u okviru Vinter festa posetiocima nudi kuvano vino, gastronomski specijaliteti, kao i koncerti.

“U najluđoj noći zabavljaće nas duvački orkestar Bobana Markovića a Subotičani će u novu godinu ući uz taktove “Na lepom plavom Dunavu”, koje će 29. decembra u velikoj većnici Grada Subotice izvesti simfonijski orkestar”, naglašava Nešo Radulović, TO Subotice.

Trideset prvog u Zaječaru nastupiće Tropikal bend, ali za ovaj doček u fokus stavili su najmlađe i organizovali Zaječaroliju.

Foto: RTS printscreen

“Ova manifestacija će okupiti veliki broj najmlađih naših sugrađana i njihovih drugara iz okolnih gradova i opština, gde će povorka maskirane dece se kretati zatvorenim ulicama grada i doći do gradskog trga gde će se desiti taj centralni događaj na kojem ćemo nagraditi najkreativnije maske”, kaže Dragana Gojgić, Rajković, direktorka TO Zaječar.

Kada je reč o Beogradu, ono što je za sada poznato, organizovanog dočeka u prestonici biće na Sava promenadi. Ovde će Beograđani i gosti naše prestonice 31. decembra moći da posmatraju svetlosno-pirotehnički performans na Kuli Beograd, a oni koji siđu baš do Sava promenade, moći će besplatno da prisustvuju koncertima popularnih domaćih izvođača.

Muzički program na platou pored Starog savskog mosta otvoriće “Frajle”, ženski sastav iz Novog Sada, da bi odmah potom mikrofon u ruke uzela Sara Jo, domaća pop zvezda. Za podizanje atmosfere zaduženi su čuveni muzički virtuoz Dejan Petrović i njegov Big Band, koji će svojim planetarno poznatim trubačkim bravurama razgaliti publiku i u razigranom ritmu je uvesti u Novu godinu.

Novosađani će, sada već tradicionalno imati organizovana dva dočeka Nove 2024. godine i to 31. decembra i 13. januara.

Organizatori Dočeka najavljuju bogat program na tri scene – kod Beogradske kapije, na Trgu prote Mihaldžića i u Štrosmajerovoj ulici. Ulaz za sve programe 31. decembra je slobodan.

– Novosadski Doček će 31. decembra okupiti regionalne i evropske muzičke zvezde, pa će tako publika slušati mladi bend čiji su koncerti svi rasprodati Buč Kesidi, potom dobitnike MTV nagrade i čuvenog hrvatskog “Porina” Elemental, kao i legende roka na ovim prostorima Partibrejkers. Na Doček stižu i ovogodišnji dobitnici najprestižnije regionalne muzičke nagrade Milan Mladenović, Ljubičice, začetnik globalnog muzičkog fenomena poznatog kao Balkan bit Kiril Džajkovski, najaktuelniji regionalni tribjut bend iz Srbije ABBA RING, pariski producent i DJ Frank Rodžer, kao i jedan od pionira elektronske muzike DJ Dejan Milićević – kažu organizatori.

Foto: RTS printscreen

Nišlije će Novu godinu dočekati uz “niške snage” – nastupom Bobana Zdravkovića i Viki Miljković.

U Kragujevcu će na Trgu Radomira Putnika biti održani novogodišnji koncerti. Najpre će na dnevnoj žurci 31. decembra nastupiti kragujevački bend Vesele osamdesete, u toku večeri Dark Šajns, a ponoć i prvi minuti 2024. godine će otkucati uz muziku YU grupe i vatromet sa zgrade Gradske uprave u organizaciji Doma omladine.

Novogodišnja bajka u Vrnjačkoj Banji, kako su je nazvali iz Turističke organizacije, počinje 30. decembra. I to koncertom Zorice Brunclik na Trgu.

Inače, od tada pa sve do 14. januara Vrnjačka Promenada će izgledati kao bajka. Sa drvenim kućicama na šetalištu, deda mrazevima, i kako kažu, sa ukrasima kao iz Laponije.

Za doček Nove godine na Trgu će pevati Amadeus bend, a na reprizi Džejla Ramović.

Čačak i ove godine organizuje doček obe Nove godine na Gradskom trgu. Kako piše Ozonpress, na kraju ove godine na Gradskom trgu nastupiće Peđa Jovanović, dok će u noći između 13. i 14. januara 2024. godine koncert održati Goran Bregović sa svojim “Orkestrom za svadbe i sahrane“. Oba koncerta, kako je najavljeno, počeće od 22 sata.

Leskovčane i posetioce ovog grada koji se odluče da 2024. godinu dočekaju na centralnom Gradskom trgu, očekuju koncerti grupe “Kasperi” i bleh orkestra Isidora Zećirovića. Iz Turističke organizacije Leskovca najavili su da će muzički program počneti u 22:45 i da će trajati do 2 sata iza ponoći.