SNIMILI JE KAKO BACA SVOG PSA S KROVA: NIJE PREŽIVIO, A ONA JE ZAVRŠILA U ZATVORU

Crna hronika

Nadzorne kamere snimile su 26-godišnji ženui koja je bacila svog psa s krova garaže trgovačkog centra Westfield u Australiji.

Na kameri je uhvaćena kako šeta naprijed-natrag od automobila svog partnera do ruba parkirališta, a onda na kraju baca svojeg prestravljenog malteškog shih-tzua, pod imenom Princess.

Nakon što je pretrpjela užasne povrede, morali su je uspavati. Slučajni prolaznik vjerovao je da ju je udario auto.

Njena 26-godišnja vlasnica kasnije je na Facebooku priznala zločin, nakon čega je dobila godinu dana zatvora.

Osim toga, dobila je desetogodišnju zabranu posjedovanja životinje.

Kaznili i njenog partnera

Incident koji se dogodio prošle godine, snimile su nadzorne kamere u trgovačkom centru Westfield Whitford City, sjeverno od Pertha.

Njenog 23-godišnjeg partnera iz Madeleyja, koji je bio prisutan tokom incidenta, kaznili su s 2500 dolara i tri godine zabrane posjedovanja životinja jer nije zatražio veterinarsku zaštitu za Princess.

Snimke nadzorne kamere pokazale su da se žena svađala sa svojim partnerom, više puta objesila svojeg desetogodišnjeg psa preko ruba krova garaže i dopustila joj da hoda po rubu krova oko osam minuta. Na kraju, ona baca nesretnog psa preko ruba krova.

Princess, koja je pala s devet metara visine, pronašao je slučajni prolaznik. Hitno su je prevezli do obližnjeg veterinara gdje je ustanovljeno da je pas u stanju šoka s teškim ozljedama, uključujući moguće unutarnje krvarenje, povredu mozga te traumu kralježnice i zdjelice.

Veterinar je provjerio Princessin mikročip i kontaktirao vlasnicu. Ona je potom sa svojim partnerom došla kod veterinara kako bi razgovarali o povredama psa i troškovima liječenja, da bi se na kraju odlučili na eutanaziju.

Planirala je zlodjelo

Prilikom izricanja presude, sudac Mark Millington rekao je da je vlasnica planirala zlodjelo. Dodao je da je pokazala nedostatak kajanja i stalno je pokušavala prebaciti krivicu i pronaći isprike za svoje ponašanje.

Okrutni čin čak je priznala na Facebooku, rekavši da ne može “živjeti s krivnjom”, ali je kasnije obrisala objavu i rekla policiji da joj je račun hakiran.