ADINU JE STUDENTICA 11. JULA NAPISALA: ‘MA NEK SMO VAS POBILI’!GOVORI: ROĐENA POSLIJE RATA, A PRIZIVA NOVA UBISTVA

Crna hronika

Danas je održan sastanak rukovodstva Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu sa Asocijacijom studenata.

Sastanku je prisustvovao i Adin Fazlagić, student od kojeg je sve počelo. On je naime, nakon što mu je njegova kolegica sa fakulteta Valentina Vujičić, poručila na 11. juli “Ma nek smo vas pobili”

Adin joj je na ranije objavljenu sliku sugerisao da činjenice koje je iznijela nisu tačne s obzirom da se zna ko je držao Sarajevo pod opsadom, ko je činio zločine i ko je pozvao Srbe da izađu iz Sarajeva, nakon čega mu je ona napisala „Nek smo vas pobili“.

Fazlagić je nakon toga upoznao Fakultet sa svim dešavanjima, a kazao je za naš portal da je treća studentica (ime poznato redakciji) slično uradila i kada je bila proslava neustavnog 9. januara, Dana RS-a. Nažalost, u periodu kada je jedna od studentica veličala neustavni 9. januar, nije postojao zakon kojima je Fakultet mogao riješiti slučaj s obzirom na to da je u pitanju objava na društvenim mrežama.

Rekle su tada da neće više nikada, ali evo, isto se dešava – rekao je.
Sa Fakulteta su odgovorili kako ne mogu utjecati na ono što studenti pišu na društvenim mrežama.

Kako su nam kazali drugi studenti, studentica Slađana Todić ranije je objavljivala sadržaj nacionalističkog karaktera, međutim Valentina Vujičić na 11. juli Fazlagiću drsko u poruci poručila „Ma nek smo vas pobili“.

On smatra kako je jedina adekvatna sankcija izbacivanje studentica sa Univerziteta kako se ovakvi slučajevi u budućnosti ne bi ponavljali.

One nemaju pojma šta je rat, a prizivaju nova ubistva, klanja. Ne mogu da vjerujem da se vesele tome. Kako da sjedimo u istim klupama, kabinetima sa onim ko nam misli zlo i sa onima kome je drago što je neko ubijan?! – pita se Fazlagić.

Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu je formirao Komisiju koja će istražiti slučaj. Studentice se terete za povredu časti i ugleda Univerziteta.

(Izvor: Hayat.ba)