TUŽNI PONEDELJAK Danas sahrana četvoro mališana ubijenih u školi: MUP pozvao građane da predaju nelegalno oružje

Crna hronika

Tokom vikenda sahranjeno je 13 žrtava iz dva masakra koja su zavila Srbiju u crno. U Beogradu je u subotu na večni počinak ispraćeno četvoro đaka OŠ “Vladislav Ribnika” i čuvar te škole Dragan Vlahović, koji su stradali od ruke osnovca. U Malom Orašju i Mladenovcu sahranjeno je osam osoba koje je brutalno likvidirao Uroš Blažić u krvavom piru koji je trajao satima, među kojima je i policajac Milan P, njegova sestra Kristina i drug Dalibor T. Za dva dana u Srbiji ubijeno je 17 ljudi.
Sve što se dešavalo prethodnih dana možete pročitati u našem jučerašnjem blogu, u kome smo iz minuta u minut pratili tragične događaje.

8.00 – Četvoro skinuto s respiratora
Od devet pacijenata koji su zadobili teške povrede u masovnoj pucnjavi u Mladenovcu, zbrinuti su u Kliničkom centru Srbije, i njih četvoro su skinuti sa respiratora i u boljem su zdravstvenom stanju, jedan od pacijenata je čak poslat i na kućno lečenje.

Dva pacijenta su i dalje u teškom stanju, jedan od njih ima teške povrede jetre, bubrega i kolena, dok drugi ima teške povrede glave i oka.

7.40- Građani mogu predati nelegalno oružje
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja, do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević rekla je da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kao i da ne moraju da dokazuju poreklo oružja.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

7.30 – Od ponedeljka u svim školama policajac
U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.