Obdukcioni nalaz ubijene djevojčice ledi krv: Malena Petra (2) imala teške povrede glave, UMRLA U MUKAMA

Crna hronika

Petra Vladulović (2) umrla je u najgorim mukama, svjedoči obdukcioni nalaz koji je danas stigao u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Za njeno ubistvo osumnjičen je očuh Miloš Nikolić.

On se nalazi u pritvoru, a majka je puštena na slobodu.

Istragom je utvrđeno da je Miloš bio pijan dok je zvjerski tukao djevojčicu.

Dana 24.03.2023. godine Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljen je obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom u kome se pored ostalog navodi da je kod djeteta P. V. smrt nastala nasilno, a nastupila je neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život – stoji u sapštenju.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražiće i vještačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljeno je vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuropsihijatrije dr Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je okrivljeni Miloš Nikolić, u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje je osumnjičen, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila, dana 21.02.2023. godine u 14.30 časova – dodaje se u saopštenju.

Okrivljeni će biti upućen na neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva, piše Telegraf.