Nemate ideju šta pokloniti za 8. mart? – Istražili smo i pronašli najbolje poklone sa nevjerovatnim popustima

Zanimljivosti

Koliko su nam žene važne, najbolje možemo pokazati kroz iskazivanje ljubavi, kroz donošenje radosti na njihova lica i kroz znak pažnje kojim ćemo im obilježiti bar ovaj poseban dan.

8. mart uvažile su kulture širom svijeta kao Dan žena i gotovo da nema kutka na planeti gdje se ovaj dan ne obilježava. Od njegovog proglašenja, pa do danas ovaj praznik je neiscrpan izvor debata, ali jedno je sigurno – žene treba slaviti svakog dana, a ovaj praznik treba da bude podsjetnik na njihovu borbu i događaje koji su prethodili njegovom obilježavanju.

Stoga ćemo se vratiti više od stoljeća unazad i podsjetiti na važne historijske činjenice koje su dovele do obilježavanja ovog datuma. Borba žena za humaniji status u društvu počinje davne 1857. godine u New Yorku. Upravo tada su 8. marta radnice tekstilne industrije protestovale tražeći bolje uslove rada. Uskoro se zapaljena iskra nezadovoljstva žena pretvorila u plamen borbe i u ostatku svijeta. Istrajne u svojoj borbi nastavile su tražiti prava i u godinama koje su dolazile, a nećemo pogriješiti ako kažemo da njihova borba traje i danas. Njemačka teoretičarka i marksistkinja Clara Zetkin bila je jedna od onih koje su najglasnije vodile borbu, ali ne borbu protiv muškaraca, već borbu za jednakost i ravnopravnost. Na njen prijedlog je 1910. godine u Kopenhagenu organizovana prva međunarodna konferencija nazvana Međunarodni dan žena. Njihova istrajnost nije bila uzalud, žene su se izborile za određene promjene i slobode koje nove generacije žive desetljećima unazad. Iako su se žene u demokratskim društvima izborile za ravnopravnost, u brojnim kulturama širom svijeta, nažalost, još uvijek nisu ravnopravne sa muškarcima u brojnim sferama života.

Od postanka svijeta žene su služile kao inspiracija, kao muze. Jedinstveno su nadahnuće i njihov značaj i snaga često bivaju zaboravljeni ili se poimaju kao nešto što se podrazumijeva. Koliko su nam žene važne, najbolje možemo pokazati kroz iskazivanje ljubavi, kroz donošenje radosti na njihova lica i kroz znak pažnje kojim ćemo im obilježiti bar ovaj poseban dan. Stoga donosimo nekoliko prijedloga i ideja među kojima će svako pronaći idealano iznenađenje i poklon za svoje voljene žene.

FRIZERLAND
Posebna mjesta kriju i posebne poklone. Jedno od takvih je Frizerland – prava adresa ako želite poklon s ‘profi‘ predznakom, za malo izbirljivije dame koje imaju posebno mjesto u Vašem životu. Od noviteta na tržištu do revolucionarnih preparata, Frizerland je zaista zasebna “zemlja” koja svesrdno prima sve nove kupce. U njoj važe jednostavna pravila. Ulazite kao novi klijent, ali odmah nakon toga postajete zadovoljan i stalan klijent! Ukoliko želite zakoračiti u ovaj svijet, donosimo vam najnovije vijesti iz njega i naše favorite koje bismo preporučili kao poklon u sjajnim kobinacijama.

Denman četke su za kratko vrijeme postale prave miljenice i stoga su logičan izbor za vaše miljenice. Stigle su u nekoliko varijanti, za svaki tip kose! Ne samo da predstavljaju atraktivan poklon (kojeg bi nam rado čak i vrana ukrala iz ruku!), već savršeno oblikuju, stiliziraju i definiraju svaki pramen koji im dođe pod zupce. Pomno osmišljeni dizajn i raspored iglica stvara savršene tenzije na kosi, djelujući na vlasi poput oštrih makaza preko ukrasne vrpce.