Hanka Paldum ostala bez drage osobe: Dragi moj Allahu, primi naše dove, molitve

Showbizz

 

Živimo u vremenima neizvjesnosti, kada sa strepnjom osluškujemo, šta će nam donijeti svaki naredni dan? Kakvu li ćemo vijest čuti, tužnu ili radosnu?

Ovako je Hanka Paldum počela svoju tužnu priču na Facebooku opraštajući se od svoje tetke koja ja preminula.

Bojim se, da se sve više moramo privikavati na ono, što se zove tuga, a ne radost!

Pitamo se, hoćemo li i kako smoći snage, da pronađemo mjesta u našim srcima za toliku količinu tuge, kad ispraćamo drage osobe na posljednje putovanje!

Tuga je veća, pogotovo za onima, koji su bili dio naših života, koji su nas držali u svome krilu, milovali nam kosu. Kad padnemo, pružali ruku, podizali nas uz bolan uzdah i pitanjem, sine..,jesi li se udarila, boli li te?

Moju još jednu jedinu, dragu tetku Džehvu Nuhanović, sestru moje majke rah. hadži-Pembe, ispratićemo uz Dove, u četvrtak 24.02. u Starom Rudom, gdje će svoj smiraj pronaći u mezarju pored svoje majke rah. hadži-Rašide Zuko.

Za utjehu nam je činjenica, kad znamo da svi odlazimo sa ovog prolaznog svijeta, a vraćamo se na bolji, u okrilje svome Gospodaru Stvoritelju Premilostivom!

Dragi moj Allahu, primi naše dove, molitve, prigrli dušu moje najdraže tetke Džehve, uvedi je, gdje uvodiš svoje odabrane robove, one kojima si obećao najljepše mjesto u mirisnom hladu Svoje milosti, ako iza sebe ostave hairli evlade!

Ovom prilikom, kćerima i sinovima moje drage tetke, i njihovim porodicama sa tugom u srcu, želim uputiti iskreno suosjećanje u njihovoj boli, i veliko poštovanje, za nesebičnu brigu i serioznu njegu, koju su pružali svojoj majci! – napisala je pjevačica.