(VIDEO) Još jedan “balkanski biser” na autocesti : Motociklom vozio po snijegu, proklizao i napravio čep u saobraćaju

Crna hronika

Posljednjih dana stižu sve nevjerojatnije snimke sa slovenskih autocesta.

Prije nekoliko dana pisali smo o nepromišljenom činu para koji se fotografirao na parkiralištu autoceste. Jučer nas je iznenadila fotografija još jednog vozača koji je snimio selfie usred gužve na snježnoj autocesti. Danas je novo ludilo na slovenskim cestama. Vozač je na gusto zasnježenoj dolenjskoj autocesti snimio motociklista koji je pao zbog prevelike količine snijega i skliskog kolnika.

Da do tragedije nije došlo, motociklist ima zahvaliti prije svega vozaču koji je držao primjeren sigurnosni razmak i očekivao probleme. Prilikom pada motociklista, zbog obilja snijega, motorist je napravio zastoj.

Na sreću pošao je bez ozljeda.

Na snijegu samo s odgovarajućim motorom i gumama

Ako se s motociklom nađete u snijegu, najbolje je pronaći sigurno mjesto gdje ćete se što prije zaustaviti i pričekati prestanak snježnih padalina ili nastaviti vožnju kada se ceste očiste. Ako to nije moguće, onda parkirajte motocikl i vratite se kući taksijem ili prenoćite u hotelu. Vožnja motocikla po snijegu trebala bi biti spora.

Kočenje treba biti vrlo lagano i sporo. Brži pritisak na kočnicu uzrokuje proklizavanje bicikla, a kod težeg motocikla neće ga biti moguće smiriti prije nego što padne. Vožnja također treba biti spora i sa što manje zavoja. Ipak je za vrijeme snježnih dana bolje odmarati parkiran u garaži.

Video pada motocikla pogledajte u nastavku…


TITOXNET