UŽIVO JUTRO POSLE DRAME NA KOSMETU: Mali Stefan se oporavlja pošto je Albanac pucao u njega dok je nosio badnjak

Crna hronika

Drama je okončana oko 23 sata kad su Srbi pristali da odblokiraju saobraćajnicu nakon dogovora sa Kforom i policijom

BEOGRAD – Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče na Badnji dan oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi.

Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen. U pitanju je pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj (33).

07.05 – Srpski dečak Stefan i mladić Miloš ranjeni na Badnji dan oporavljaju se u bolnici.

07.00 – Varheji: Šokiran sam napadom, očekujem punu istragu. Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji izjavio je da je šokiran napadom na dvoje srpske dece u Štrpcu i da od kosovskih vlasti očekuje punu istragu.

“Šokiran sam napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje”, napisao je on na Tviteru. Varhelji je povređenima poželeo brz oporavak. “Verujem da će kosovske vlasti sprovesti potpunu istragu”, istakao je Varhelji.