Ognjenu fali malo koraka za pobjedu: Leukemija mu nije skinula osmjeh, bori se kao lav i riješava školske obaveze

Region

Ognjen Kapata, do 17. decembra 2022. godine živio je sasvim normalan tinejdžerski život. Imao je mnogo ambicija i snova, a jedan od najvećih bila je košarka. Međutim, snovi ovog dječaka srušeni su u samo jednom trenu, kada je saznao da boluje od akutne limfoblastne leukemije veoma visokog rizika.

Iako je ova tužna vijest cijeloj porodici promjenila život, Ognjen ni u jednom trenutku nije dopustio da ga zlokobna bolest poremeti i ne dozvoli mu da nastavi da sanja. O njegovoj hrabroj borbi svjedoči i njegova majka koja iako u teškoj situaciji, ipak pronalazi prostor da se osmjehne, jer kako kaže za Telegraf.rs ako Ognjen nađe snagu da se nasmij, moraju i ostali članovi porodice.

Kako navodi, stanje tinejdžera je sada bolje, dobro se drži, a nijedno odgovaranje u školi nije propustio. Veliku podršku predstavljaju mu i drugari iz Sportske gimnazije, koji su bili spremni da organizuju dvije humanitarne predstave i to za školskog druga kog su nažalost vidjeli samo jednom u životu. Profesorka Verica Đoković, ujedno i jedna od organizatorki predstave, kaže da Ognjena nikada lično nije upoznala, ali je to nije sprečilo da se upusti u ovu avanturu i uradi sve što može kako bi pomogla ovom dječaku.

– Na predstavama koje su održane 6. decembra u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” prikupili smo 551.890 dinara za lječenje Ognjena. Publika je bila oduševljena, na obje predstave aplauz je trajao po 10 minuta, posjetioci su toliko dirnuti da se u toku izvođenja i smiju i plaču. Toliko je talenta i ljepote na jednom mjestu… Jedini problem je što nemamo stalni prostor gdje bismo moghli da igramo, a učenici imaju ogromnu želju da nastave sa predstavama i mole me da im to omogućim – napominje Verica i moli sve ljude koji su u prilici da talentovanim humanitarcima obezbjede prostor, da se jave.

Sa druge strane, majka ovog dječaka kaže da je dirnuta do srži.

Meni je to zaista divno, od prvog dana nam zaposleni i učenici iz Sportske gimnazije izlaze u susret, humanitarni turnir je organizovan na njihovu inicijativu i ti učenici su ga tamo vidjeli prvi put. Prije toga se nisu ni poznavali, a bez obzira na to su spremni da pomognu i bore se zajedno sa nama. Dirnuta sam, nastavnici su ga upoznali onlajn, ne znam šta da kažem osim hvala. Iako je društvo krenulo nizbrdo, ovo je dokaz da i dalje ima dobrih ljudi koji su voljni da pomognu – navodi njegova majka Radmila.

Ona dodaje da se trenutno nalaze na Institutu za majku i dijete već nekoliko dana jer on sada prima veoma jaku terapiju, ali se nadaju da će sve biti u redu. Kako objašnjava za portal Ognjen i dalje ne skida sa uma ni košarku ni kontrolne zadatke, čak je i u bolnicu ponio laptop kako bi pravio prezentacije i išao u korak sa časovima.

– Pomisao da će se ponovo baviti sportom koji voli kada ozdravi ga drži i stalno je pozitivan. Zbog njega smo svi jaki, jer Ognjen nikada ne sumnja, a ako je on jak moramo da budemo i mi. Preživljava dobro terapije, doktori su zadovoljni pa je onda i nama lakše – navodi majka ovog borca.

Kako je rekla za Ognjenovo lečenje fali još oko 60.000 eura, a uplate možete izvršiti:

slanjem SMS poruke sa brojem 1374 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468268-15

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468451-48

IBAN:

RS35160600000146845148

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Izvor: Telegaf)