4 jednostavna trika koja će spriječiti opadanje kose

Ljepota i zdravlje

Opadanje kose u potpunosti je prirodni proces. Kosa opada kako bi je zamijenila nova, no iako sasvim normalna, neugodna je pojava.

Važno je najprije pojasniti razliku između dva termina koja se često koriste: opadanje kose i gubitak kose. U svakodnevnom govoru ovi termini se isprepliću, no radi se o dva različita zdravstvena stanja koja se liječe na različite načine.

Razlika između opadanja kose i gubitka kose
Gubitak kose ili “alopecija” je teži oblik opadanja kose, koji može biti uzrokovan raznim faktorima kao što su hormonalni disbalans i određene bolesti. Liječenje se odvija uz pomoć dermatologa koji prepisuje terapiju.

Gubitak kose pojavljuje se kod:

žena starijih od 40 godina
žena koje su tek rodile
nakon liječenja kemoterapijom
žena u menopauzi
osoba koje imaju genetske predispozicije za gubitak kose
S druge strane opadanje kose dio je prirodne ravnoteže kose i vlasišta, a dnevno nam ispadne čak 50 do 100 pojedinačnih vlasi koje zatim zamjenjuju nove. Međutim, kada se ravnoteža iz nekog razloga poremeti, može doći do pojačanog opadanja kose.

Kako spriječiti opadanje kose?

1. Pripazite na prehranu
Hranom nadomještamo potrebne nutrijente koji omogućuju kosi da raste bolje te bude zdravija i čvršća. Pokušajte birati svježe namirnice koje sadrže B vitamin, željezo, niacin i omega tri masne kiseline, a izbjegavajte šećer, brzu hranu, alkohol i bijelo brašno.

2. Živite zdravijim životnim stilom
Iako je danas teško pronaći osobu koja nije pod utjecajem stresa bitno je znati da pojačana izloženost stresu može utjecati na opadanje kose. Kad se uz to spoji nezdravi životni stil te pretjerana konzumacija alkohola i pušenje, opadanje kose nije iznenađujuća reakcija našeg tijela.

3. Uključite ulja za kosu u svoju rutinu
Eterična ulja imaju protuupalna, protugljivična i antibakterijska svojstva. Koristeći ulja za kosu potaknuti ćete cirkulaciju vlasišta i pripremiti tjeme za zdravi rast nove kose.

Ulja koristite tako da ih stavite na kosu prije nego krenete s pranjem. Lagano zagrijte ulje, izlijte na tjeme i masirajte barem pet minuta. Ostavite ulje na kosi sat do dva kako bi se dobro upilo, a zatim operite kosu šamponom.

Postoji veliki izbor ulja za kosu koja možete uključiti u svoju novu rutinu. Za poticanje rasta kose preporučamo ricinusovo ulje u kombinaciji sa eterničnim uljem ružmarina, ali svakako probajte i ostale opcije koje preporučamo, jer s uljima ne možete pogriješiti.

Ulje ružmarina potiče rast kose
Jamajkansko ulje crnog ricinusa
Ulje crnog ricinusa -za rast kose
ulje za kosu
Flora & curl -ulje za svakodnevno korištenje
As i am ulje za kosu
As I Am ulje za svrbežno vlasište
Jamajkansko ulje ricinusa i kokosa
Ulje ricinusa i kokosa- jača dlaku

4. Odaberite proizvode za kosu sa prirodnim sastojcima
Ukoliko perete kosu šamponom sa sulfatima, lišavate vlasište prirodnih ulja i ono će nakon nekog vremena postati vrlo iziritirano. Regeneratori i maske sa silikonom na prvu će zagladiti dlaku ali i uzrokovati taloženje silikona kojeg možete oprati samo sulfatima. Nadodajmo na to sve još styling kose pjenom ili lakom za kosu kojima je glavni sastojak alkohol, i našli ste se u čarobnom krug u kojem se stalno vrtite, a kosa opada i slabi sve više i više.

S druge strane prirodni proizvodi sadrže samo prirodna ulja i sastojke i njihova je zadaća poticanje prirodne zaštite kose i vlasišta, koja je baza za zdravi rast.

Na našem web shopu pronađite veliki izbor prirodnih proizvoda za njegu kose koje preporučamo uključiti u rutinu njege kose kako biste spriječili njeno opadanje.

Šamponi
Preporučamo koristiti šampone sa blagim sastojcima koji će temeljito očistiti vlasište ali istovremeno i nahraniti pomoću prirodnih sastojaka. Bounce Curl nagrađivani je šampon omiljen kod kovrčavica upravo zbog toga jer je nježan prema kosi a temeljito čisti sve nečistoće.

Flora & Curl šampon smetvicom odličan je izbor jer će osvježiti i nahraniti iziritirano vlasište.

Regeneratori
Regeneratori su važni dio njege kose jer su puno bogatiji njegujućim sastojcima koji pomažu kod jačanja korijena kose i samim time spječavaju opadanje i gubitak kose.

Mi preporučamo Shea Moisture šampon sa ricinusovim uljem za jačanje oslabljene kose, a ukoliko vaša kosa treba dodatne hidratacije probajte Flora & Curl kremasti regenerator.

Maske
Šamponima i regeneratorima kojiputa i svakodnevno čistimo kosu od nečistoća, stylig proizvoda i svega drugoga što se može nakupini na dlaki.

Ali ono što nikako ne smijete preskakati pogotovo ako je vaša kosa slaba i sklona je opadanju je korištenje maske za kosu.

Naše preporuke za slabu kosu su Ecolsay maska za kosu koja će dubinski nahraniti dlaku, a Mielle maka za kosu potiče rast kose nove kose i osnažuje naše vlasište.

Kako brzo mogu očekivati rezultate?
Primjenom ovih trikova rezultati neće izostati, a već unutar 3 mjeseca primjetiti ćete pomak prema naprijed. Kosa će manje opadati, a nakon nekog vremena početi ćete primjećivati i mladu kosu.

kvalitetvremena.com