“SAD ĆU VAM ISPRIČATI PRAVU ISTINU O NESTANKU DANKE” Ujak o kobnom trenu u danu nestanka! Ukazao na važan detalj s poslednje slike

Region

“Ispričaću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo desilo toga dana. Zato, krenimo redom…”

Tim rečima je rođeni brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), počinje priču o kobnim minutima u kojima je 26. marta u Banjskom polju kod Bora nestala devojčica za kojom danas traga cela Srbija, a i deo Evrope.

Poslednja fotografija

Ujak nestale devojčice Stefan Dragomirović je dao na uvid poslednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi devojčica zajedno sa starijim bratom.

Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

– Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sena i cepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je poslednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 sati – kaže Dankin ujak.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
FOTO: KURIR TELEVIZIJA
Danka ranije istog dana već pokušala da ode

Dankin ujak tvrdi da je devojčica tog dana i ranije jednom pokušala da ode iz vidokruga majke, ali je majka uspela da je pozove i vrati blizu sebe.

– Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na mestu suvozača. Devojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo par sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo – tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka devojčice.

“Ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila decu po kiši napolje”

Dragomirović tvrdi i da nije tačno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela decu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju.

– Kao što možete i da vidite po ovim slikama (daje slike na uvid), napolju je bilo sunčano, tek posle je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila decu po kiši napolje i da im je to sumnjivo – kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje poslednje fotografije svoje sestričine.

Mislila da će sama pronaći Danku

Stefan Dragomirović dodaje da Dankina majka, nakon što joj je ćerka nestala, nije odmah digla opštu uzbunu jer je verovala da je Danka negde u blizini i da će je sama pronaći.

– Ona je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nigde nije bilo… Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavestila ga da ne može da pronađe ćerku. Ne znam tačno koje vreme je bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali i policiju – kaže Dankin ujak.

NE PROPUSTITE

‘ONA JE KLJUČNI ČINILAC’ Major policije rešila misteriju POLIGRAFSKOG TESTIRANJA Dankine majke, pomenula PORUKE I ‘SUMNJIVI’ PUNTO

‘U KRUGU PORODIČNE KUĆE NALAZI SE TA ŠAHTA…’ Major policije koja učestvuje u potrazi za Dankom (2) – SPOMENULA I MAJKU
Dragomirović je komentarisao i navode koji sugerišu da je sumnjivo što je majka baš tog dana slikala Danku u stvarima u kojima je nestala.

– Moja sestra voli svoju decu, njena galerija je puna slika njene dece. Ne vidim da je bilo šta tu čudno – kaže Stefan Dragomirović.

Kurir.rs/Blic