Zoran Mamić u Mostaru ostao bez Mercedesa vrijednog 260 hiljada maraka

Region

Zoran Mamić, bivši trener i sportski direktor GNK Dinama koji se s bratom Zdravkom u Hercegovini nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa ostao je bez skupocjenog Mercedesa.

Naime, kako saznaje hercegovina.info Mercedes Benz AMG GT 63 S koji prema tržišnoj cijeni vrijedi 260 hiljada maraka bio je na meti evropskih istražitelja zbog sumnje da je otuđen na području Europske unije.

Izgleda da je Mamić mlađi bio žrtva nekog od preprodavača koji se bave trgovinom automobila, a kupca ovog skupocjenog Mercedesa sumnjivog porijekla pronašao je upravo u njemu.

Po raspisanoj potrazi, vozilo je pronađeno 1. marta u Mostaru u ulici Kardinala Stepinca, a upravo je to adresa (zgrada ‘Milke‘) na kojoj je prijavljen Zoran Mamić.

Mercedes je izuzet od ženske osobe koja ga je i vozila, a pretpostavlja se da se radi o Senki Mandić, trećoj supruzi Zorana Mamića s kojom ima i malenu kćer.

Inače, njemačka zvijer od 260 hiljada maraka na benzin dolazi iz Mercedesove karoserije ‘Coupe‘ sa snagom motora od 470 KW te 639 konjskih snaga.