VIDEO / Hrabri policajac Arslan Arslanović rizikovao život da spasi djecu iz smrtonosnog požara

Region

Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece

Tragedija koja je pogodila stanovnike stambene zgrade u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru ostavila je čitav grad u šoku. Četvero djece, od kojih je najstarije imalo manje od pet godina, izgubilo je život u smrtonosnom požaru koji se dogodio u mirno nedjeljo jutro, nešto poslije sedam sati.

Sjekirom razbio prozor
Roditelji djece su hospitalizirani, a uzrok požara još nije poznat.

U tom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i vjeru da još postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige za dobrobit drugih.

Hrabri, mladi policajac Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sjekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka.

Kad je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. No, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spašavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece. Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima.

Djeca su odmah prevezena u bolnicu. Druga ekipa je je ubrzo preuzela roditelje mališana. Nažalost, kasnije se saznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih i najbolnijih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici.

Najbolji čovjek
Ipak, hrabri i nesebični čin policajca Arslana Arslanovića neće biti zaboravljen. On je rizikovao svoj život kako bi spasio druge, i time pokazao da je pravi junak i najbolji čovjek. Zbog gutanja dima policajcu je nakon ovog događaja ukazana medicinska pomoć.

Drama koja je pogodila tu porodicu uzdrmala je regiju. No, Arslanovićeva hrabrost i požrtvovanost daju nadu i vjeru da još postoje ljudi koji su spremni na takve podvige u dobrobit drugih. Neka njegov čin ostane trajan podsjetnik da heroji postoje, i da su oni ti koji čine svijet boljim mjestom.

Arslan je opravdao svoje ime koje u prevodu znači lav, a njega upravo takva hrabrost i karakterizira.

(dnevniavaz)