Sjekirom prijetio ženi u kafiću u Zagrebu, dobio kaznu od 132 KM

Crna hronika

Izgledalo je opasno, bilo je i djece tamo, rekao je Željko na sudu

Muškarac (61) u Zagrebu je prošle godine u julu došao u kafić sa sjekirom koju je sakrio ispod majice, zataknutu za stražnji dio pantalona i prijetio gošći kafića.

Zahvaljujući prisebnosti jednog od gostiju izbjegnut je crni scenarij.

Vrijeđao muškarca
Prema presudi, Kruno iz Zagreba je lani u julu oko 21:30 sati u caffe baru Bero Klaka u Zagrebu narušavao javni red i mir tako što je došao do stola na terasi caffe bara za kojim je sjedila njegova poznanica N. s prijateljem R.

– Muškarca je bez ikakvog povoda počeo vrijeđati vičući na sav glas: Smrade, pi*ka ti materina, šta ti hoćeš. Nakon tog je ispod majice iza leđa izvukao manju sjekiru te ju držao u ruci, zbog čega je sa susjednog stola ustao Željko i oduzeo mu sjekiru – navodi se u presudi koju je objavio portal Danica.hr.

Željko je ispričao kako je vidio da je stolu do njegovog za kojim su sjedili žena i dva muškarca pristupio Kruno te je primijetio po njegovom ponašanju da je alkoholiziran.

– Počeo je vikati na njih i vrijeđati ih, u jednom trenu vidio sam kako drži sjekiru u ruci te ju je podigao u zrak, to je bilo jako neugodno. Izgledalo je opasno, bilo je i djece tamo. Skočio sam do njega te mu oduzeo sjekiru i primirio ga, a uskoro je došla i policija – ispričao je Željko na sudu.

Bio pijan
Žena koja je sjedila za tim stolom kaže kako Krunu poznaje iz viđenja. Te noći bio je pijan, to se vidjelo po njegovom ponašanju, a često se neprilično ponaša kad je alkoholiziran, naglašava ona i kaže kako je cijeli događaj uznemirio.

Sutkinja je Krunu proglasila krivim i osudila na novčanu kaznu od 66 eura (oko 132 KM) zbog remećenja javnog reda i mira u lokalu. Osim toga, mora podmiriti i 40 eura (80 KM) troškova prekršajnog postupka.

(dnevniavaz)