Pet osoba nestalo nakon noćnog izlaska u Velsu: Pronađena tri tijela

Svijet

Tokom pokušaja lociranja pet osoba koje su prijavljene kao nestale, policajci su pronašli automobil u kojem su posljednji put viđeni

Velška policija objavila je da je pronašla tri tijela i dvije teško povrijeđene osobe koje su hitno prebačene u bolnicu.

Iz policije su prethodno zamolili građane da se jave ako imaju korisne informacije o nestanku pet osoba koje su posljednji put viđene u automobilu Volkswagen Tiguan.

Prijavljeni nestanci
Sofi Rason (Sophie Russon) (20), Ev Smit (Eve Smith) (21) i Darsi Ros (Darcy Ross) (21), sve iz Njuporta (Newporta) u Južnom Velsu, posljednji put su viđene tokom noćnog izlaska u Kardifu (Cardiffu) u noći s petka na subotu.

Tri djevojke su se nalazile u društvu dvojice muškaraca, Rafela Dženea (Jeannea) (24) i Šenea Lauglina (Shanea Loughlina) (32), obojica iz Kardifa, koji su također prijavljeni kao nestali.

Nije potvrđen identitet
Policija još uvijek nije potvrdila identitet poginulih.

– Tokom pokušaja lociranja pet osoba koje su prijavljene kao nestale, policajci su pronašli automobil u kojem su posljednji put viđeni, u području Sent Melons (St. Mellons) u Kardifu – kazao je policijski glasnogovornik, prenosi Sky News.

Volkswagen Tiguan je pronađen nešto iza ponoći u ponedjeljak. Vjeruje se da je automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da je sletio s A48. Troje od onih koji su prijavljeni kao nestali pronađeni su mrtvi, dvoje je prebačeno u bolnicu s teškim povredama, dodao je.
(dnevniavaz)