Kći (17) im došla kući iz škole i rodila! Nitko nije znao da je trudna: ‘Čuli smo plač bebe…’

ispovijest

Djevojka (17) u Slavoniji rodila je zdravog dječaka, na opće iznenađenje njenih ukućana jer niko od njih nije znao da je trudna. Učenica srednje škole u četvrtak se vratila iz škole, otišla je u svoju sobu i rodila.

Bila sam sama i rodila sam bez problema. Došla je moja majka i presjekla je pupčanu vrpcu, bila je iznenađena. U sobi se začuo dječji plač. Rodila sam sina teškog 3000 grama i dugog 50 centimetara. Beba i ja smo bili u bolnici. Doktori su nas pregledali i rekli su da je s porodom sve u redu – rekla je djevojka dodavši kako je znala da je trudna.
Nije htjela reći nikome od porodice. Odlučila je skrivati svoju trudnoću.

Malo sam dobila na kilaži i uz nešto veću odjeću uspjela sam od svih sakriti da sam trudna, ali je ipak ne bih o tome – rekla je mlada majka. Dodala je da otac djeteta, koji je stariji od nje godinu dana, zna da je rodila.
Bebu još nije vidio, ali, kaže sedamnaestogodišnjakinja, sigurno će to uskoro učiniti i tada će razgovarati o tome što dalje učiniti i kako organizirati zajednički odgoj djeteta. I sve ostalo što je važno da bi dijete imalo sve što mu treba.

Niko od nas nije znao da je ona trudna. Išla je redovno u školu i nije se ni na što žalila. Supruga i ja imamo sedmero djece, tri dječaka i četiri cure. Imamo i četvero unučadi, pa ćemo tako i ovoga našeg najmlađeg othraniti. Bitno je da su njih dvoje dobro. I da je sve prošlo bez komplikacija – rekao je djed kojeg je dolazak na svijet najmlađeg unuka ipak malo iznenadio.

Kako navode 24 sata, mještanima, koji su bili iznenađeni kada su čuli da se porod dogodio u kući, a ne u bolnici, drago je što je sve prošlo kako treba.

To je sve kao u nekoj filmskoj priči. Samo neka su mlada mama i dijete zdravi, a sve ostalo je manje bitno. Sve je iznenadila, i svoju porodicu i nas komšije – kaže mještanin.

Ginekolog s podužim radnim stažem kazao nam je kako su u ljekarskoj praksi imali takvih slučajeva, da djevojke same rode doma, a da je to je zabilježeno i u literaturi.

Moguće je da trudnoća tako prođe kod mlađih djevojaka, ali i kod žena u zrelijim godinama. Imate bračnih parova koji su godinama pokušavali dobiti dijete. I nisu uspijevali i onda kada su odustali od pokušaja dogodilo se čudo. Došla je beba na svijet, a da nisu znali da će doći. Takvih slučajeva ima u raznim socijalnim slojevima. Pa čak i kod naših kolegica u struci koje su svojim kolegama ginekolozima rekle da su ludi jer nisu vjerovali u njihovu dijagnozu da su trudne. Na kraju se ispostavilo da su njihove kolege bile u pravu. Dakle ima ovakvih slučajeva kao šta se desilo s tom djevojkom u Slavoniji – rekao je ginekolog kojem se jedan slučaj urezao u sjećanje.

Riječ je o slučaju jednog trgovca koji je oko podneva zatvorio svoju radnju i rekao supruzi da ide po robu u drugi grad. Ona mu se požalila da je boli stomak i da ide kući. Kada se on nakon nekoliko sati vratio pronašao je suprugu u kupaonici. U peškiru je imala zamotanu tek rođenu bebu: Da ona dolazi nisu znali niti on niti njegova supruga – prisjetio se ginekolog.