Brnabić negirala navode opozicije da ima hrvatsko državljanstvo

Region

Nikada nisam imala hrvatsko državljanstvo ni hrvatski pasoš, niti sam ga ikada tražila, rekla je

Srbijanska premijerka Ana Brnabić negirala je danas navode predstavnika srbijanske opozicije da ima hrvatsko državljanstvo i pasoš.

– Nikada nisam imala hrvatsko državljanstvo ni hrvatski pasoš, niti sam ga ikada tražila – istaknula je Brnabić.

Brnabić je kazala da Vučić i SNS u predsjedničkoj kampanji, u kojoj su sudjelovali i Zdravko Ponoš, koji ima hrvatski pasoš i Miloš Jovanović, koji ima francusko državljanstvo, to nikada nisu koristili kao sredstvo za političku borbu, dok predstavnici opozicije nisu “počeli iznositi laži i neistine” o tome da i ona ima hrvatski pasoš.

Cinkanje Vučića
– Neki su u stanju cinkati Vučića i državu recimo zato što smo jedina država koja je sačuvala letove do Moskve i lagati da mi izvozimo oružje Ukrajini – kazala je Brnabić, prenose mediji iz Srbije.

Također srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tvrdi kako Srbija nije prodala nijedan komad oružja i streljiva ni Ukrajini niti Rusiji.

– Čisti smo kao suza – rekao je u nedjelju Vučić u Dohi, gdje je prisustvovao na međunarodnom skupu i to komentarišući tvrdnje da streljivo iz Srbije preko Turske i još nekoliko zemalja završava na ratištima u Ukrajini.

Srbija ne pomaže nijednu državu
Također i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je u petak da od početka ruske invazije na Ukrajinu iz Srbije nije izvezeno oružje niti jednoj od strana u sukobu.

To je bilo prvo službeno očitovanje nakon poruke Kremlja kako Moskva prati informacije o mogućnoj opskrbi Ukrajine srbijanskim streljivom.
(dnevniavaz)