Turski par pronašao bebu kojoj su izgubili trag u zemljotresu

Svijet

Nakon što su potresi oštetili ovu bolnicu, beba je prvo prebačena u gradsku bolnicu Mersin, a zatim u bolnicu Medicinskog fakulteta

Nergis i Cumali Bakajli (Bakkayli) nakon zemljotresa koji su pogodili Tursku izgubili su svaki trag njihove bebe stare 6,5 mjeseci, koja je rođena prijevremeno. Nakon brojnih dana tuge turski par konačno je doživio olakšanje kad su saznali da je dijete živo i zdravo. Brojni mediji iz ove zemlje pišu o bajci nakon zemljotresa.

Beba Nergisa i Cumale Bakajli bila je na liječenju u bolnici u Kahramanmarasu zbog krvarenja u mozgu nakon prijevremenog porođaja.

Nakon što su potresi oštetili ovu bolnicu, beba je prvo prebačena u gradsku bolnicu Mersin, a zatim u bolnicu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Selcuku. Bračni par Bakajli je nakon potresa počeo tražiti dijete jer nisu imali nikakvih informacija.

Osoblje bolnice u Selcuku kontaktiralo je roditelje i reklo da je beba kod njih, živa i zdrava. Majka Cumali Bakkayli u razgovoru za turske medije kazala je kako je sad red da se “ponovo spoji” porodica.

– Prije zemljotresa, moja kćerka je bila u bolnici. Nakon zemljotresa, nismo se mogli čuti s njom. Doktor iz Konje je nazvao i rekao da je naša kćerka tamo i da je njeno stanje veoma dobro. Bog blagoslovio sve. Trudimo se da opstanemo kao porodica. Neka Allah nikome ne dopusti da doživi ovaj bol. Kada smo dobili dobre vijesti za našu kćerku, svjetovi su postali naši, sada je red da se ponovo spojimo – poručila je majka.

Otac Nergis Bakajli je presretan nakon što je konačno dobio vijest o mezimici.

– Njeno stanje je prilično dobro. Ne daj Bože da se ovako nešto desi nekome. Bog blagoslovio sve – kratko je kazao.

Inače, u zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju stardalo je preko 50.000 ljudi.