OVO JE MOŽDA NAJLUĐI SNIMAK IZ UKRAJINE IKADA: Vojnik u rovu “hladan kao ŠPRICER”, oko njega sevaju GRANATE I MECI (VIDEO)

Svijet

Dok je bitka za Bahmut u punom jeku, društvene mreže preplavio je snimak jednog ukrajinskog vojnika koji je, uprkos neprijateljskoj paljbi potpuno smiren dok obavlja svoj posao.

Ne zna se kad je i gdje tačno snimak nastao, ali vjerovatno ga je snimila bespilotna letjelica. Na njoj se vidi rusko oklopno vozilo BTR-82A na otvorenom polju koje napada rov u kom se skriva vojnik.

Udaraju topovi i puca se iz mitraljeza, čuju se najmanje tri eksplozije, ali Ukrajinac u svom rovu uspeva da ostane „hladan kao špricer“.

Kreće se mirno i promišljeno, neuznemiren granatama koje nemilosrdno padaju oko njega. Jedva da se i trznuo kad su jake eksplozije zatresle rov. U jednom trenutku na njegovoj figuri vidi se i crveni trag lasera, ali vojnik i njega jednostavno ignoriše.

„Naš heroj pod teškom vatrom, jedan na jedan s oklopnim transporterom! O ovim ljudima, koji ćutke brane našu zemlju, treba pisati knjige! Slava Ukrajini!“, objavljeno je na Tviteru, a prenosi Jutarnji list.

(Kurir.rs/Jutarnji list)