Novi incident na Kosovu: Pripadnici jedinice ROSU otvorili vatru na dvojicu Srba, jednog ranili

Crna hronika

Direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali oko 11.30 sati kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva građana srpske nacionalnosti, i da je tom prilikom ranjen Miljan Delević.

“Delević je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrijelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu. Njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom je prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan”, navodi se u saopštenju.
Kako je Petković dodao, pripadnici jedinice ROSU su, kako se navodi, zapucali iz rafala. On je rekao da je na njih pucano “jer nisu željeli da dozvole da ih pripadnici ROSU-a bez ikakvog osnova i razloga maltretiraju”.

Podsjetimo, danas se odražva sjednica Vlade Srbije na kojoj je predsjednik Aleksandar Vučić informisao premijerku Anu Brnabić i članove Vlade o razgovorima o Kosovu i sastanku sa međunarodnom “petorkom” koji je održan u petak.

“Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsjednicu Vlade i članove Vlade o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom ‘petorkom’ koji je održan u petak”, napisao je Vučević na Instagramu.

(Izvor: Klix.ba)