Ispovijest šuraka čiji se zet udavio u Novom Pazaru: Njegova kćerka je htjela da skoči u rijeku

Region

Istakao je da su Safet i njegov komšija pokušavali da sačuvaju radionicu i kuću, ali nisu imali vreće već su stavljali daske i najlone

– Zet se utopio, a sestra mi je umrla prije 10 godina od karcinoma. Imaju troje djece koji su sada siročići. Njihovoj najmlađoj kćerki je nateže, pod terapijom je a jučer je htjela da skoči u rijeku da pronađe oca – priča za “Blic” vidno potresen šurak Rešad Hajrović kome je zet Safet Zekić (56) skočio u rijeku da pomogne komšiji (70), a onda ih je obojicu odnijela nabujala Trnavica.

Istakao je da su Safet i njegov komšija pokušavali da sačuvaju radionicu i kuću, ali nisu imali vreće već su stavljali daske i najlone.

“Voda je bila toliko jaka”
– Voda je bila toliko jaka da je povukla komšiju, moj zet je tada skočio za njim kako bi ga spasio. U tom trenutku voda ga je potopila. Moj sestrić je sve to vidio i trčao je do jednog drvenog mostića kako bi pokušao da spasi oca. Nažalost, nije uspio a zatim je i on sam upao u rijeku. Sestrić je uspio da se zadrži za grane, a zatim je u pomoć stigao i komšija koji je uspio da ga zadrži. Samo pukom srećom je spašen. U jednom danu mogao sam da izgubim i zeta i sestrića – objašnjava Hajrović.

Napomenuo je i da su Safetova djeca sada siročići.

– Ima troje djece. Njegov najstariji sin ima 32 godine, a najmlađa kćerka ima samo 17 godina. Nemaju djeca ni oca, a ni majku jer mi je i sestra umrla prije 10 godina od karcinoma – ističe sagovornik.

Samo lijepe riječi
Hajrović kaže i da za svog zeta ima samo lijepe riječi.

– On je bio radnik, dobar, vrijedan.. Duša od čovjeka. Obožavao je svoju djecu – dodaje on.

Kako kaže, Safetovo tijelo pronađeno je jučer oko 13 sati.

Podsjetimo, Safet Zekić (56) i njegov komšija (70) udavili su se u nabujaloj rijeci Trnavica u Novom Pazaru kada su pokušavali da spriječe da se voda izlije na kuće u njihovom naselju. Iz brze rijeke koja je nosila sve pred sobom, samo pukom srećom spašen je Safetov sin.

(dnevniavaz)