Preminula majka najveće bebe rođene u regionu: ‘Ivani je srce stalo, nije se probudila’

Crna hronika

Nakon smrti supruge Ivane (40), Željko Tobijaš sad mora sam brinuti o tri sina školarca koji još ne vjeruju da više nemaju mamu

Bili smo kod njih večer nakon Nove godine. Sjedili smo i pričali i sve je bilo u redu. U noći oko pola tri nazvao me badže Željko i rekao mi da je Ivana preminula. Zaspala je i više se nije probudila. Imala je samo 41 godinu, kroz suze priča Katarina Tobijaš, svastika preminule Ivane. Ova majka iza sebe je ostavila neutješnog supruga i tri sina, još školarce. Javnosti je postala poznata nakon što je 14. juna 2010. u jutarnjim satima u pakračkoj bolnici rodila sina teškog 6.280 grama i dugačkog 56 centimetara. Kao i dvojicu starijih sinova, na svijet ga je donijela carskim rezom i nije mogla zamisliti da će završiti u novinama i biti najpoznatija beba u Hrvatskoj.

Očekivala sam da ću roditi veću bebu, sedam dana prije porođaja bio je težak pet kilograma, ali baš tako veliku, to nisam mogla ni sanjati, Od prvog dana nosio je robicu veličine za tromjesečne bebe. Pripremili smo pelene, ali su mu bile male, morali smo kupiti veće – prisjetila se nedavno mama Ivana.
Sa srčanim problemima borila se godinama i uredno kontrolirala. Pazila je na sebe i na zdravlje najviše zbog sinova koje je beskrajno voljela i silno se trudila oko njih te supruga Željka, s kojim je bila u sretnom braku. Sa svojom malom skladnom obitelji dočekala je i 2023. godinu, od nje očekivala puno te se veselila životu i mnoštvu planova koje je imala. Samo tri dana kasnije zauvijek je zaspala i iza sebe ostavila veliku prazninu.

Njena smrt duboko je uzdrmala njene sinove i supruga koji se sad mora sam brinuti o njima. Kao svaka hrvatska porodica, i oni su imali kredite, koji su sad ozbiljno narušili njihovu financijsku situaciju. Željko mora poravnati i zatvoriti račun preminule supruge, koja je bila nositeljica kredita i koji je podigla prije godinu dana. Sa sinovima je ostao na jednoj plaći koja mu mora biti dostatna za režije i njihovo izdržavanje, piše 24sata.

Nikad nisu tražili pomoć, radili su i imali dovoljno za normalan i pristojan život. Moj šogor sad od svoje plaće ne može podmiriti taj kredit jer mora skrbiti o maloljetnim sinovima. Evo, baš smo 22. januara pokrenuli humanitarni rukometni turnir kako bismo skupili neki novac da mu olakšamo situaciju i da pregrmi ovo teško razdoblje – rekla nam je Katarina.
Svi koji mogu i žele pomoći ocu Željku da što prije sastavi komadiće svoga života i krene naprijed mogu to učiniti uplatom na račun otvoren kod Privredne banke Zagreb:

Željko Tobijaš, Novska,

Tekući račun u eurima:

IBAN:
HR83 2340 0093 2043 4659 3

SWIFT adresa (BIC):
PBZGHR2

(Izvor: 24sata.hr)