Potraga za nestalim dječakom u Herceg Novom nastavlja se ujutro: Povukao ga talas dok se slikao

Crna hronika

Ronioci Regionalnog centra su oko 15 sati, zbog loše vidljivosti i uzburkanog mora, obustavili potragu pod vodom za dječakom

Trinaestogodišnji Novljanin nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kod hotela Plaža, kada ga je talas odvukao u more.

Ronioci Regionalnog centra su oko 15 sati, zbog loše vidljivosti i uzburkanog mora, obustavili potragu pod vodom za dječakom. Planirano je da potragu nastave sutra u devet sati.

Kako je prenio portal RTHN, nastavljena je potraga za dječakom u priobalju od Meljina do Njivica, a dobrovoljci su angažovani na području Luštice.

Rukovodilac Centra za obuku ronilaca Danilo Mijajlović, kazao je da će potragu pod vodom nastaviti sutra u devet sati. Jedna ekipa ronilaca ostaće sa pripadnicima ostalih službi na terenu.

Kako javlja RTHN, prema informacijama načelnika Službe zaštite i spašavanja Zlatka Ćirovića, helikopter Vojske Crne Gore, ukoliko vremenski uslovi dozvole, uključiće se u potragu sutra u devet sati.

Podsjećamo, dječaka je povukao morski talas u momentu kada je on pokušao da se fotografiše.

– Usljed velikih talasa, tamo je vjetar bio skoro 100 km/h, talas je dječaka povukao sa tog šetališta u more i on je nestao. Mi sa specijalnim spasilačkim skuterom vršimo pretaga, vjerovatno je utopljenje. Trenutno su teški uslovi, jake su morske struje i talasi – kazao je ranije CdM-u Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

(dnevniavaz)