Određen jednomjesečni pritvor sedmorici osumnjičenih za napad na Beograđane

Crna hronika

Mjere zabrane određene Benjaminu Hasanoviću, Mersidu Podrugu i Sedinu Kukiću

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski donijela je rješenje kojim se određuje pritvor sedmorici osumnjičenih za nasilničko ponašanje na dječijem turniru na Ilidži.

Riječ je o Harisu Demiru, Aldinu Tahiroviću, Ensadu Hodžiću, Arminu Hodžiću, Eldaru Baltiću, Belminu Omeragiću i Eldaru Bešiću, saznaje portal “Avaza”.

Na samoj sjednici tužiteljica Jasminka Knežević bila je saglasna s tim da se Benjaminu Hasanoviću, Mersidu Podrugu i Sedinu Kukiću odrede mjere zabrane, a što je i prihvaćeno.

Riječ je o zabrani međusobnog sastajanja i komuniciranja s ostalim osumnjičenima.

Općinski sud Sarajevo je izdao saopćenje o odluci:

– Jasmina Sazdovski, sudija za prethodni postupak, odredila je jednomjesečni pritvor za sedam, od ukupno 10 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi stava 1. KZ FBiH, a po osnovu člana 146. stav 1. tačka b) i c) ZKP FBiH. Pritvor je određen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E1.B1.

-Prema preostaloj trojici osumnjičenih, B.H., M.P., i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E1.B1. i da im se približe na razdaljinu ispod 100 metara- navodi se u saopćenju Suda.

Podsjetimo, u subotu je grupa mladića, u poslijepodnevnim satima u hotelu „Hills“ na Ilidži, napala roditelje dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju. U napadu ispred hotela jednom roditelju su nanesene lakše povrede oštrim predmetom.

(dnevniavaz)