Preklinjem vas, pružite Aleksi šansu za bolji život: Majka dječaka očajna, ima autizam, ali i cistu na mozgu

Crna hronika

U Specijalnoj klinici “Cvetko Brajović” procjenjeno je da je na mentalnom nivou dijeteta od 19 mjeseci

“Preklinjem vas kao majka dijeteta koje nijednu terapiju nije uspjelo da primi, da mu pružite šansu za bolji život. Svaka poruka, uplata koliko ste u mogućnosti, podjela apela njemu znači novi život. Imamo manje od mjesec dana, nedostaje 12.000 eura. 1278 na 3030. Pomozite”, napisala je majka šestogodišnjeg Alekse Milića, dječaka oboljelog od autizma.

Aleksa ima težak oblik autizma, a na posljednjem pregledu ustanovljena je i cista na mozgu, navela je majka u objavi. Zbog te ciste mogao bi da postane kao biljka.

Kako je njegova mama Tamara rekla za Telegraf.rs, Aleksa treba da ide u Tursku, na kliniku Liv.

– Njima smo poslali dokumentaciju i oni su nam poslali predračun za transplantaciju matičnim ćelijama. Dvije doze koštaju 18.000 eura, plus troškovi lječenja, raznih lijekova, zatim smještaj, put… – navodi Tamara.

Aleksa u martu puni šest godina, ali još4 nije progovorio.

– Ima značajno usporen psihički razvoj i blagu retardaciju. U Specijalnoj klinici “Cvetko Brajović” je procjenjen da je na mentalnom nivou dijeteta od 19 mjeseci.

Kako kaže Tamara, Aleksa ima cistu na mozgu, koja se prati još uvijek, ali, kaže, ako ne ode što prije za Tursku stanje će mu se pogoršati, jer će morati da pije jake ljekove za smirenje.

– Rekli su nam iz klinike iz Turske pošto je postao mnogo agresivan da moramo što prije na lječenje.

Rok za plaćanje bolnici je 10. februar.

Aleksa je inače dijete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Ustanovljeni su mu značajno usporen psihomotorni razvoj i blaga retardacija od treće godine života, navodi se na sajtu Fondacije Budi human.

U specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj potvrđena je dijagnoza F 83 (Disordines evolutionis specifi mixti).

Aleksa ne govori i poseduje elemente autizma. Redovno posećuje logopeda i defektologa.

Porodica je do sada lječenje finansirala samostalno i iscrpela je sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Aleksa nastavio lječenje i napredovao.

Sredstva su mu potrebna za terapije matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, fizikalne tretmane, rehabilitacije, medicinsku opremu, ljekove, potrošni medicinski materijal, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Aleksi možemo da pomognemo na sljedeće načine:

UPIŠI 1278 I POŠALJI SMS NA 3030
Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001421440-43

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
Uplatom na devizni račun:

160-6000001422022-43

IBAN:

RS35160600000142202243

SWIFT/BIC: