Pijane djevojke se u zoru udarale ispred pekare: “Ku*vo, je*eš se za 20 eura”

Crna hronika

Jedna su drugu rukama hvatale za vrat i kosu te su obostrano zadale nekoliko udaraca rukama po glavi i tijelu

Dvije djevojke, 18-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, proglašene su krivima i osuđene zbog vatrenog sukoba po povratku iz noćnog provoda oko 6:30 ujutro u Hrvatskoj.

Prema presudi koju je sudac donio ovih dana, sve se dogodilo sredinom novembra ispred pekare Europa u Novoj Gradišci. Djevojke su na javnom mjestu remetile javni red u alkoholiziranom stanju, ustanovio je sud te podsjetio kako je 18-godišnjakinja napuhala 1.28 promila, a 19-godišnjakinja 0.28 promila.

– Glasno vičući upućivale su obostrano pogrdne riječi i psovke: Pi*ka ti materina, ku*vo jedna obična, droljo jedna, ti se je*eš za 20 eura, pogledaj na što ličiš, kravetino – stoji u presudi u kojoj se dodaje i da su uvrede jedna drugoj ponavljale više puta, prenosi Danica.hr.

Nakon toga, kako se navodi u presudi, tjelesno su se sukobile tako da su jedna drugu rukama hvatale za vrat i kosu te su obostrano zadale nekoliko udaraca rukama po glavi i tijelu. 18-godišnjakinja je imala vidljive povredu u vidu ogrebotina po licu i vratu, dok 19-godišnjakinja nije, zaključio je sudac.

Obje su osuđene na novčanu kaznu od 500 kuna (129 KM). Moraju platiti i po 120 kuna (31KM) prekršajnih troškova te po 80 kuna (20 KM) troškova alkotesta policiji. Ukupno, dakle, svaka po 700 kuna (oko 180 KM). Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti u zakonom propisanom roku.

(dnevniavaz)