Objavljeni policijski zapisnici: Evo kada je mobitel Ane Volš zadnji put bio aktivan

Crna hronika

Istražitelji su pitali komšije da li su vidjeli ili čuli nešto tokom ranog jutra 2. januara

Dnevnik policije Masačusetsa u danima nakon nestanka Ane Volš (Walsh) otvara nova pitanja, piše Fox News.

Prema evidenciji, policija je 4. januara 2023. primila poziv za provjeru imovine Ane Volš (39), čije je ime pogrešno napisano u dokumentu. Prema navodima, pozivalac navodi da je on šef obezbjeđenja kompanije za koju radi nestala.

On je opisao detalje nestanka, a zatim je primijetio da je kompanija kontaktirala muža, ali da on nije prijavio nestanak.

Policija je ranije saopćila da su kompanija i najmiliji “istovremeno” prijavili njen nestanak. Anin muž, Brajan Volš, uhapšen je nekoliko dana kasnije i optužen za obmanu istražitelja.

Ne daje izjavu
Brajanova advokatica, Trejsi Majner, rekla je sudu da je njen klijent kontaktirao kompaniju, što je u suprotnosti sa onim što je predstavnik kompanije rekao policiji.

Advokatica je kasnije odbila da da izjavu za medije. Na sudu je istakla da je njen klijent sarađivao kroz “nekoliko intervjua” i pretresa njegove kuće, imovine i mobilnog telefona.

Advokat Komonvelta Lin Beland ranije je otkrila da je mobilni telefon Ane Volš “davao signal u oblasti” porodične kuće glavnog sudije Kušing na autoputu 1. i 2. januara, “što je bilo nakon što je optuženi rekao da je ona nestala”.

Dnevnici policije Kohaset pokazuju da je od 4. januara Anin mobilni telefon bio isključen, ali da je posljednji put “dao signal” oko 3:14 ujutro 2. januara, samo 24 sata nakon što je navodno posljednji put viđena.

Nema snimka
Dnevnik dalje opisuje kako je Anin telefon registrovan u Kohasetu, otprilike 1,7 milja od njene kuće. Četiri stanara koji žive u ili oko Reservoir Road-a rekli su Fok Nevs Digital-u u četvrtak uveče da su istražitelji pročešljali područje 6. januara. Istražitelji su pitali komšije da li su vidjeli ili čuli nešto tokom ranog jutra 2. januara.

– Spavali smo i ništa nismo vidjeli. Imamo kameru, ali je bila puna, pa sam prošle sedmice obrisao snimak – rekao je muškarac.

Reservoir Road je krivudava, prigradska ulica oivičena kućama sa obe strane. Metalna barijera blokira stazu za šetnju na kraju ulice.

Prijemnik se nalazi na oko 15 minuta hoda ili dva minuta vožnje od kuće Volšovih. Oblast je prometna tokom dana, kažu komšije, posebno pre početka i završetka škole. Rekli su da roditelji često dozvoljavaju svojoj djeci da koriste obližnju pešačku stazu da dođu do škole.

Ana Volš, majka trojice dečaka, poslednji put je viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara, kada je trebalo da ode na lokalni aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington.

Trebalo je da otputuje 3. januara, ali je navodno rekla da postoji hitan slučaj zbog kojeg je ona doletjela tamo ranije nego što se očekivalo.

(dnevniavaz)