ZAOVA DOŠLA PREKO KOD NAS I NEĆE NIŠTA! Ni u spremačice, ni u fabriku, ni da pakuje gajbice?! Gastarbajterska snajka ljuta kao ris

ispovijest

“Nisu mi jasne one pokondirene tikve koje ne shvataju da kad dođu u inostranstvo nema biranja, prva 2-3 posla su daj šta daš a poslije kad se nauči jezik i uhodaš se, traži se bolje. Muževljeva sestra došla kod nas u inostranstvo, neće da bude spremačica u kancelarijama, neće da slaže voće u supermarketu, neće da sakuplja i pere tanjire u restoranu, neće da pakuje gajbice jagoda i slaže na paletu, neće u fabrici na traci, neće ma još bar 20 različitih poslova, neće!, ispričala je svoju muku jedna gastarbajterka kojoj je u goste, i to izgleda na duže, došla muževljeva sestra iz zavičaja.

Ona je na poznatoj stranici na kojoj ljudi iz Srbije ali i iz čitavog regiona anonimno pričaju svoje priče i dijele muku, ispričala svoju jer će zbog zaove koja neće ništa da radi i zaradi sad i nju morati da služi i nosi na grbači.

Ona svoju ispovest dalje nastavlja ovako…

“Tvrdoglavo hoće da radi u apoteci sa srednjom školom, nit zna jezik dovoljno dobro, nit je ovo Balkan gdje kod gazde radiš sa srednjom školom ono što je posao onog sa fakultetom, pa ti se tetke i babe u familiji dive i misle da si doktorka, ovde ne izdaješ ti ljekove na recept već farmaceut sa fakultetom. Radiš kao kasirka i to je to, pa ne znam zašto je toliko drugih poslova ispod časti kad ne možeš raditi ono što si prije radila”, kaže snajka na privremenom radu u tuđini.

Njena ispovijest bila je kao varnica koja je zapalila pratioce ovog foruma i odmah ih podjelila na više grupa…

radnike i neradnike i onu čuvenu treba li primati rođake na grbaču koji neće ništa da rade.

TITOXNET