Meni se želja ispunila: Atifa životni san da postane majka ostvarila sa 60 godina!

Svijet

Novopazarka Atifa Ljajić koja je svoj životni san da postane majka ostvarila u šezdesetoj godini mnoge je oduševila svojom željom i hrabrošću.

Tada je o njoj pisao cijeli region, a našla se i u svjetskim medijima. Nakon toga počela je njena borba sa samohranim roditeljstvom, jer je suprug napustio ubrzo nakon što se kćerka rodila. Iznajmljeni stan u kojem je živjela sa svojom kćerkom bio je preskup za njena skromna primanja.

Zahvaljujući dobrim ljudima, ona više ne mora da brine o krovu nad glavom. Tragom informacije da su se javili donatori koji će doživotno plaćati kiriju.

Ko god hoće neka reaguje kako god hoće. Meni se želja ispunila, dobila sam zdravo i pravo dijete. Bivši suprug je priznao dijete, ali poslije više nije htio da živi sa nama, dođe u vrtić da ga vidi, a sa mnom ne govori – otkrila je.

Bez ikakvih prihoda morala je sama da se snalazi, pomogli su joj dobri ljudi.

Hvala svima koji su pomogli. Neki su ljudi dolazili davali 100, neki 50 eura i to mi je mnogo pomoglo – rekla je.

Sa svojim skromnim prihodima jedva je plaćala režije, piše Kurir.

Stalno sam morala da se selim. Kćerku u jednu ruku, u drugoj ruci stvari nije bio niko tu da mi pomogne – rekla je.

Ova priča je mnoge rastužila. Posredstvom humanih ljudi, javila se žena koja je rekla da želi da joj pruži stan i da će plaćati kiriju.

Bilo mi je mnogo milo, obradovala sam se. Najviše na svijetu željela bih da mogu kćerki da kupim stan – otkrila je Atifa.

TITOXNET