Poznanici ubice bebe: Knežević je u kafiću govorio koga prebiti, pravio je ljude budalama

Crna hronika

Stalno je vozio pijan i nadrogiran, kako je moguće da ga policija nikad nije uhvatila

Goran Knežević (43), koji je porijeklom iz Žepča, prije nekoliko dana u Zagrebu, na Kozari putu, sjekirom je napao bivšu ženu (41) i dijete pa pobjegao. Od posljedica povreda jednoipogodišnje dijete je preminulo u jednoj zagrebačkoj bolnici. Napadač se dao u bijeg te završio na zaobilaznici, gdje je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Ljudi koji su otprije poznavali ubicu zgroženi su ovom tragedijom, ali ne i iznenađeni njegovim činom.

– Završio je točno, onako kako je živio. Jedan običan nasilnik, prazna glava, ćorak. Kada bi ga vidjeli u kafiću uvijek je govorio kome bi htio razbiti glavu, koga prebiti. Svi su krivi, samo on ispravan – rekao je za Dnevnik.hr jedan njegov poznanik.

Za ubicu se po Kozari Boku pričalo da se u Njemačkoj bavi preprodajom polovnih automobila.

– Nema što nije radio. Radi s autima u Njemačkoj, govorili su, a znamo svi čime se zapravo bavio. Sigurno je i sada bio pod utjecajem kokaina. Stalno je vozio pijan i nadrogiran, kako je moguće da ga policija nikad nije uhvatila – pita se njegov poznanik.

Kazao je da je iskorištavao ljude koji su bili predobri da bi pomislili da neko može biti tako nepošten.

– Nije imao karaktera, pravio je ljude budalama. Posudio je jednom auto od prijatelja. Napravio je na njemu totalnu štetu, a onda ga nije htio ni vratiti. Prijatelj ga je morao prijaviti na policiju da auto dobije nazad – dodao je on.

Njegov odnos sa žrtvom godinama je bio ispunjen nasiljem. Poznato je da su socijalne službe i policija otprije znali za to, baš kao i prijatelji i poznanici.

– Zbog žene je bio nekoliko puta u pritvoru. Čim ga puste vani odmah opet kod nje. Bilo je perioda kad su bili u normalnim odnosima, on bi joj uređivao kuću, a onda opet klanje. Mlatio bi je, ona bi ga prijavila, a kad izađe sve po starom – rekao je Kneževićev poznanik.

(dnevniavaz)