Elena se borila kao lav: Ovako je govorila o svojoj bolesti i borbi, preminula je….

Crna hronika

Influenserka Elena Huelva prekjuče je izgubila svoju borbu sa rakom u 20. godini.

Elena se šest godina borila sa rijetkim oblikom raka kostiju, a na društvenim mrežama je dokumentovala sve o ovoj bolesti, te su je mnogi nazivali heroinom.

Ona je početkom decembra objavila video-snimak u kom je svojim pratiocima otkrila da se njeno stanje naglo pogoršalo.

Našli su još metastaza u mom dušniku, što je veoma opasno, kao što znate, jer tako dišemo. Nema potrebe da govorim mnogo. Šta god da se desi, znam da moj život nije bio uzaludan jer sam se borila i postigla sam ono što želim, da podignem svijest o ovoj bolesti. Želim da bude jasno da sam već pobijedila. Uz svu ljubav i ljude koje imam pored sebe, već sam pobijedila. Na kraju krajeva, život je življenje i stvaranje uspomena sa ljudima, a ja imam mnogo dobrih uspomena sa mnogo divnih ljudi i mnogo drugih stvari. Željela bih da vam se zahvalim za svu ljubav koju ste mi uvijek pružali. Volim vas – rekla je Elena tom prilikom.

Ovaj emotivan video je pokrenuo lavinu komentara, te su mnogi napisali da će se moliti za njeno zdravlje. Nažalost, njihove molitve nisu urodile plodom.

Danas sam se probudila ne baš na najbolji način, u stvari, ništa dobro, samo veliki strah. Ovo su veoma teški dani, postaju sve komplikovaniji, ali kao što znate ja sam jaka. Želim da znate da sam već pobijedila, odavno. Nastavljamo, uvijek. Moje želje pobjeđuju – napisala je Elena.

Sutradan, na njenom Instagram profilu je objavljeno da je Elena, nažalost, preminula..

Od jutros Elena pleše i gleda dole. Hvala ti za sve – glasila je objava.

Elenije je 2016. godine dijagnostikovan Juingov sarkom, a sa svojim pratiocima je često dijelila kako se osjeća i kako izgledaju simptomi njene bolesti.

Eving ili Juingov sarkom predstavlja tumor maligne prirode koji se može naći u kostima, ali i u mekom tkivu. U pitanju su, dakle, tumori koji mogu da daju udaljene metastaze, čime je osnovna priroda bolest značajno lošija.

Šta je uzrok Juingovog sarkoma nije u potpunosti poznato, ali se u brojnim istraživanjima kao mogući etiološki faktor navode mehanizmi translokacija između hromozoma 11 i 22, 7 i 22, 21 i 22.

Najčešći simptom je bol, koji se obično pogoršava noću.

Liječenje zavisi od veličine i položaja tumora, ali obično uključuje hemoterapiju, operaciju i radioterapiju. Amputacija može biti neizbježna ako rak zahvata okolne krvne sudove i nerve. Međutim, ovo se može izbjeći zamjenom kosti protezom ili kosti iz drugog dijela tijela, piše “Dailymail”.

TITOXNET