MALOLETNIKU (15) ODREĐEN PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: U dogovorenoj tuči u Bačkoj Palanci, nožem naneo teške povrede vršnjaku!

Crna hronika

Petnaestogodišnjak iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo u pokušaju, priveden je večeras nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

– Maloletniku iz Bačke Palanke je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično ubistvo u pokušaju, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, odredio je pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koji ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemiravanja javnosti – rekla je za Kurir Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Podsetimo, kako smo već pisali preksinoć oko 23 sata, u centru Bačke Palanke, došlo je do, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, zakazane tuče šesnaestogodišnjaka.

– Osumnjičeni J. E. iz Bačke Palanke je maltretirao tokom dana oštecenog P. B. (16) iz Futoga. Nakon toga su se dogovorili da se nađu uveče u centru. Prvo su krenuli verbalno, a onda je došlo i do fizičkog obračuna, gde je osumnjičeni izvadio nož i zadao Futožaninu ubod u predelu grudi. Sve to su posmatrali njihovi prijatelji – kaže izvor Kurira.

Kurir.rs/S. S.