Horor u Srbiji: Ubio ženinog ljubavnika, pa presudio sebi

Crna hronika

Onda je ubica otišao u potkrovlje i tamo se objesio, kaže drugi komšija

Ubistvo i samoubistvo, nezabilježeni do sada u Kikindi, dogodili su se u prigradskom naselju Železnički novi red, u kući u kojoj je Zakić sam živio. Kikinđanina Timotija Timu Z. (62) jutros rano ujutro, u njegovoj kući, ubio je njegov suparnik iz Ruskog Sela Z. M. i onda se obesio u potkrovlju iste kuće.

Tijela dvojice muškaraca pronađena su nekoliko sati kasnije. Zakić nije došao na jutarnju kafu kod komšija sa kojima se družio, nije odgovarao na telefonske pozive. A onda je komšinica V.K. primjetila krv na ulaznim vratima i to rekla mužu.

Udario ga čekićem pa ga izbo
– Družili smo se s Timom, zajedno pili kafu. Jučer ujutro je trebalo da dođe kod nas. Pošto ga nije bilo muž ga je pozvao telefonom, ali se nije javljao. Slala sam mu i SMS poruke, nije odgovarao. Meni vrag nije dao mira, pa sam došla do kapije i vidjela krv na vratima. Kada je muž prišao bliže vidjela se krv. Pozvali smo komšinicu koja radi u policiji, jer mi od straha nismo mogli ni da se sjetimo broja. Ona je obavijestila policiju, brzo su došli. U kući su najprije našli mrtvog Timu, a u potkrovlju drugog čovjeka – ispričala je uznemirena V.K. čija je kuća tačno naspram one u kojoj se zločin dogodio.

Zakića je ubio njegov suparnik, muž izvjesne E. M., sa kojom je bio u vezi. I u noći između ponedjeljka i utorka ta žena je bila u kući Zakića i on ju je, po pričanju komšija, odvezao na posao, u pekaru u Ruskom Selu, gdje je radila.

– Njen muž ga je sačekao ispred kuće, kada se Tima vratio. Izgleda da ga je najprije udario čekićem i tijelo uvukao u kuću, a tamo ga dodatno ubo nožem. Možda ima i više uboda. Onda je ubica otišao u potkrovlje i tamo se objesio – kaže drugi komšija.

Sačekao ga kod kuće
Ubica koji je i sebi presudio, kako pričaju Zakićeve komšije, u Železnički novi red došao je automobilom, koji je ostavio na sredini ulice. Do Zakićeve kuće je došao pješke i tu ga sačekao, a onda ga svirepo ubio.

Zločin se dogodio rano ujutro, a komšije su tek poslije osam sati primjetile da Zakiće nema.

– Rano ujutro, oko pet sati, čuo sam kao neki udarac, kao da je nešto palo. Ali sam pomislio da neko od komšija nešto radi, da neko prolazi – kaže V.K.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici kikindske policije i Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu. Uviđaj je trajao do kasno popodne, kada su tijela iznjeta iz Zakićeve kuće. Tužilaštvo je naredilo obdukciju tijela dvojice muškaraca zbog čega će biti poslata u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad, prenosi Blic.

(dnevniavaz)