Građani o Mirnesi Bešlić, koja je ukrala milion eura: “Da mi dođe na vrata, dao bih joj konak odmah!”(VIDEO)

Region

Interpol Njemačke zvanično je raspisao potjernicu za Mirnesom Bešlić

Ni glasa ni traga Mirnesi Bešlić!

Ona je još polovinom oktobra u Štutgartu iz kompanije za transport novca ukrala milion eura, navodi njemačka policija. Interpol Njemačke zvanično je raspisao potjernicu za Mirnesom.

I dok traje potraga za njom, njeni sugrađani u Busovači “navijaju” za nju. Rijetki su oni koji bi je odmah prijavili policiji.

– Neka joj je sa srećom. Ako je ona sretna sa tim što je uradila, neka joj je u zdravlje. Da mi dođe na vrata, dobila bi konak – rekao je jedan građanin Busovače.

Mirnesin komšija, koji nam je rekao da su se zajedno igrali kao djeca, uz osmijeh kaže “da bi mu sada bila malo draža”.

– Davno je to bilo. Sada bi mi bila draža, malo je teža – govori nam on.

S druge strane mladić kaže da, kada bi je vidio, ne bi joj ni pomogao ni odmogao.

– Ne bih da imam ikakve veze sa njom. Lako je pod tolikim parama, ne bih joj pomogao. Ne bih je ni prijavio. Samo bih joj rekao neka nastavi dalje – rekao je mladić.

Podsjećamo, kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Iako Njemačka policija vjeruje da je nakon krađe pobjegla na Balkan, prema informacijama “Avaza”, utvrđeno je da Bešlić nije ušla u BiH i njen ulazak nije registriran na graničnim prelazima. Sada se provjerava da li je možda ilegalno prešla granicu.

Njemački interpol traži da se Bešlić, koja je državljanka Njemačke, ukoliko bude locirana odmah uhapsi i započne proces izručenja pravosuđu ove zemlje.

S obzirom da nema državljanstvo BiH, Bešlić se ne bi mogla protiviti izručenju.

(Izvor: Avaz.ba)