U Slavonskom Brodu iz Save su izvukli tijelo muškarca: Mogao bi biti strani državljanin

Crna hronika

Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta osobe, uzroka smrti i ostalih činjenica i okolnosti vezano uz ovaj događaj

U Slavonskom Brodu u rijeci Savi pronađeno je tijelo muškarca. Policija pretpostavlja da bi se moglo raditi o stranom državljaninu.

– U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, jutros, u 7:50 sati, zaprimljena je dojava da se u rijeci Savi nalazi mrtva osoba. Na mjesto događaja u Slavonskom Brodu, u Splavarsku ulicu, odmah su upućeni policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave. Također su angažirani djelatnici nadležnih službi koji su u 9:50 sati, na obalu izvukli mrtvo tijelo muške osobe, za koje se procjenjuje da je više dana bilo u vodi. Kod nepoznate osobe su pronađeni dokumenti što ukazuje na to da bi se moglo raditi o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu – napisali su u saopćenju iz PU i brodsko-posavske.

Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta osobe, uzroka smrti i ostalih činjenica i okolnosti vezano uz ovaj događaj.

Još jednom su upozorili kako u želji da se na bilo koji način domognu zemalja Evropske unije, strani državljani često riskiraju svoje živote te preplivavaju opasnu rijeku Savu ili istu prelaze malim gumenim čamcima u grupama ili pojedinačno.

– Upozoravamo da su nezakoniti prelasci državne granice vrlo riskantni, te osobe vrlo često smrtno stradavaju, kao što je to bio slučaj i 23. decembra kada su u Savi na poplavljenom području pronađena tri tijela nepoznatih osoba – ističu iz policije.

(dnevniavaz)