Zbog Lukine (8) želje i Djeda Mraz bi zaplakao: Pokazao je zube kada je bilo najteže, a onda i veliko srce, od ovog dječaka možemo mnogo da naučimo!

Region

Djetinstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji dio života. Luka Vesić (8) iz Vrnjačke Banje svoje djetinjstvo pamtiće po oslikanim onkološkim hodnicima, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvijek napustili ovaj svijet. Svakog dana slušao je jecaje svojih roditelja, čak ponekad i doktora…

Svakog dana Luka je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspjeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti. Luka je heroj Vrnjačke Banje. Ma cijele Srbije. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga da naučimo.

Sa tri godine Luki je dijagnostikovan maligni karcinom u sinusnom kanalu. On je sada učenik drugog razreda OŠ “Popinski borci” i danas je jedan zdrav dječak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Djeda Mraza ostavila je sve bez teksta.

Poželio je da pomogne svojim drugarima sa “Instituta za majku i dijete” gdje se i on dugo godina lječio. Iz bolnice je izašao kao pobjednik, ali je tamo ostavio i dio sebe.

Zajedno sa svojom učiteljicom Mirjanom Stojkovic došao na jednu divnu ideju – da njegovi vršnjaci iz odjeljenja i on oslikaju novogodisnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje, da to prodaju, a da od zarađenog novca kupe poklone njegovim drugarima sa Instituta. To je i realizovano!

Roditelji, ali kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, posteljinu…

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka sa svojim drugarima iz škole, posjetio je mjesto u kojem toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Ohrabrio ih je, nasmijao i poželeo samo jedno. Da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradiće. I uspjeće. Vjeruje Luka.

Mali, a veliki Luka. I kada pomislite da imate neku drugu želju za slijedeću godinu, a da to nije zdravlje, sijetite se ovog junaka.

TITOXNET