“Čuli su se glasovi i lupnjava” Novi detalji misteriozne smrti devojke : Komšije tvrde da je imala gosta, braća nisu razvalila vrata

Crna hronika

“U sijredu uvečer se čula lupnjava i glasovi iz tog stana”, kaže za “Blic” stanarka zgarde u Ulici Dušana Popovića na Zvezdari gdje je jučer ujutro pronađeno tijelo mlade studentkinje Ivane K. (26) iz Lovćenca.

Komšinica koja živi tačno iznad stana u kojem se, kako se sumnja, desio zločin, ispričala je za “Blic” da se Ivana K. u stan ispod doselila prije nekih mjesec dana.

– U srijedu uvečer čuli su se neki glasovi, a onda i glasna lupnjava. Sigurno da su i ostale komšije to čule, a moja kćerka je dala i izjavu u policiji – priča komšinica koja u pomentoj zgradi živi više od 20 godina.

Iako za sada ne postoje nikakve potvrde, a istraga je i dalje u toku, komšinica kaže da se priča da iz stana nedostaju tri ključa. Kako kaže, jedan od ulaznih vrata zgrade, drugi od zajedničkog balkona, a treći od stana.

– U zgradi ima dosta podstanra i često se mijenjaju. Ima sad i Rusa i Ukrajinaca. U samo nekoliko stanova žive vlasnici, ostalo se sve izdaje i podstanari se stalno mijenjaju. Ne verujem da se družila sa nekim jer su stalno bili novi ljudi, a i ona se skoro doselila – kaže.

Komšinica tvrdi i da u zgradi ne postoje kamere iako na ulaznim vratima stoji obavještenje da je ona pokrivena video-nadzorom.

Nema ni predsednika kućnog saveta, a kamoli kamere – tvrdi komšinica.

S druge strane, druga komšinica kaže za “Blic” da u stanu na istom spratu u prizemlju živi još jedna djevojka iz čijeg se stana, prema njenim ijrečima, često čuje buka.

– Iz tog stana se stalno čuje buka i neki muški glas koji konstantno viče – kaže ona.

Prema prvim informacijama braća od tetke nesrećne Ivane provalila su jučer u njen stan, ali se danas pojavila i druga verzija događaja.

Naime, uz Ivanin stan u prizemlju nalazi se i poslovni prostor čije je obezbjeđenje pustilo braću da priđu sa zadnje strane zgrade gdje se nalazi prozor njenog stana.

Prema njegovim riječima, kada su braća ušla u zadnje dvorište i provirila u njen stan, ostala su skamenjena od prizora nakon čega su pozvali policiju. Policija je potom razbila pomenuti prozor i na taj način ušla u stan nesretne djevojke, a nedugo zatim je i vlasnica stana došla sa ključevima. Na licu mjesta zatekli smo i srču od razbijenog prozora.

– Radio sam jučer, prišla su dva momka i krenula da dižu roletne od ovog prozora.. Prišao sam im i rekao da to ne rade, jer sam mislio da su to prozori naše poslovne zgrade. Kao što vidite obe zgrade su spojene. Njih dvojica su mi rekli kako im se sestra ne javlja, te da ih je stric poslao da provjere šta se sa njom dešava. Rekli su i da je možda otputovala u Beč, ali da im je čudno što to nije javila. Izgledali su baš zabrinuto, pa sam ih pustio da prođu iza zgrade na zajednički balkon – priča pripadnik obezbeđenja.

On dodaje da su ogradu preskočili uz pomoć merdevina i došli do njenog prozora.

– Roletne su bile spuštene na pola, a po njegovom licu mogao sam i da zaključim šta se desilo. On je provirio i u sobi vidio sestru koja je blijedo i nepomično ležala na krevetu a na stolu pored nje nalazio se i njen telefon – dodaje.

On dodaje da ih je upravo on posavjetovao da odmah pozovu policiju.

– Oni nisu razvalili prozor, rekao sam im da zovu policiju i da se ne mješaju jer ko zna šta se desilo. Oni su otrčali sa druge strane, zvali hitnu i policiju koja je razbila prozor i tako su ušli u stan.

Kako radnik te poslovne zgrade priča juče su ispred zgrade bile vrlo potresne scene. Stiglo je pet patrola policije, a okupili su se i stanari. Kako navodi, najteže je bilo gledati njene roditelje koji od plakanja i tuge nisu mogli da dođu sebi.

Podsjetimo, smrt Ivane K. vodi se kao sumnjiva, jer su vrata stana bila zaključana, a ključ nije bio u bravi. U stanu nije bilo tragova borbe i premetačine, a nesretna djevojka pronađena je sa podignutom bluzom i raskopčanim pantalonama, dok su na vratu bili vidljivi podlivi.

Tijelo je odnjeto na obdukciju koja će definitivno utvrditi da li je djevojka žrtva zločina ili joj se dogodilo nešto drugo.

– Inspektori su u stanu djevojke uzimali tragove, provjerava se da li ima otisaka prstiju ili DNK tragova. Sve što je nađeno odneto je na analizu, a nakon upoređivanja tragova biće poznato više detalja – objašnjava izvor, piše Blic.rs