Tuča u kafani: Braća osumnjičena da su nožem i staklenom flašom povrijedili više osoba

Crna hronika

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor

Braća Ž.B. i M. B. iz Bosanskog Novog, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u fizičkom sukobu u ugostiteljskom objektu te da su nožem i staklenom flašom povrijedili više osoba.

Osumnjičenog Ž.B. terete za nasilničko ponašanje odnosno da je nožem povrijedio dvije osobe iz Bosanskog Novog. Njegovog brata terete da je počinio krivično djelo tjelesna povreda i da je nanio povrede staklenom čašom jednoj osobi iz Bosanskog Novog.

– Policijskoj stanici Bosanski Novi u subotu oko 02.55 sati prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Ulici Miloša Obilića u Bosanskom Novom došlo do fizičkog sukoba više lica te da su tri lica zadobila tjelesne povrede. Postupajući po prijavi policijski službenici lišili su slobode Ž. B. i M. B. iz Bosanskog Novog, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni Ž.B. počinio krivično djelo nasilničko ponašanje nanijevši nožem tjelesne povrede u vidu posjekotina na štetu dva lica iz Bosanskog, dok je osumnjičeni M. B. nanijevši povrede staklenom čašom licu iz Bosanskog počinio krivično djelo tjelesna povreda – rekli su iz PU Prijedor.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će nakon kompletiranja predmeta protiv Ž. B. i M. B. biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

(dnevniavaz)