Pijan muškarac skrivio saobraćajnu nesreću pa šakom udario policajca

Crna hronika

Daljim je uviđajem utvrđeno da je udario u zid autolimarske radionice, čiji su oštećeni dijelovi na kraju oštetili parkirano vozilo

Zadarska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom koji je prošle sedmice najprije pijan skrivio saobraćajnu nesreću, a potom napao policajca.

Naime,15. decembra oko 23:45 sati, policija je u Zadru izašla na teren zbog vozača koji je izazvao saobraćajnu nesreću u ulici Nikole Šopa. Nakon što su krenuli u postupanje, vozač ih je počeo omalovažavati te odbijao dati na uvid lične dokumente, da bi potom šakom udario jednog policijskog službenika hvatajući ga za službenu uniformu rukama, saopćila je policija.

Savladan je uz upotrebu sredstava prisile te priveden u prostorije policije. Tamo mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.07 promila. Daljim je uviđajem utvrđeno da je udario u zid autolimarske radionice, čiji su oštećeni dijelovi na kraju oštetili parkirano vozilo. Vozač se ovdje nije zaustavio, već je nastavio nekontrolirano kretanje te vozilom udario u dva betonska zida.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 44-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi krivična prijava zbog prisile prema službenoj osobi, dok je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

(dnevniavaz)