Vučić pokazao ŠEST DOKUMENATA! Obratio se zapadnim partnerima: “Birajte šta hoćete da poštujete” (VIDEO)

Region

Vučić ih je sve pitao koji od čest dokumenata žele da poštuju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas na svom profilu na Instagramu gde je pokazao najvažniji dokument do sada i postavio jednostavno pitanje za sve zapadne partnere.

Vučić ih je sve pitao koji od čest dokumenata žele da poštuju.

– Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244, Briselski ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog, veoma značajnog dokumenta EU, iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na Zapadni Balkan. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je: Hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, pa čak i istorijska iz Soluna, jer u tački 5. Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244, tako da moje pitanje od danas je: Koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti saglasni apsolutno – rekao je predsednik.

Reč je o čuvenom Solunskom dokumentu i to baš sada kada se pominje zahtev tzv. Kosova za prijem u EU. E, upravo u ovom Solunskom dokumentu se kaže i to u tački 5 da se u potpunosti podržava implementacija Rezolucije 1244 – rekao je predsednik. objektiv.rs