Bole suze male Emine, jako tužna priča: Majka Jasminka nema ni marku za školu, a ni drva(VIDEO)

Region

Kako ostati ravnodušan na dječije suze? To može samo onaj bez duše.

Ljudska duša pretrpi štošta, i preživi. Ali vidjeti dječije suze koje paraju dušu, to se teško zaboravlja. Ekipa emisije “Ispuni mi želju” nedavno je boravila u Doboj- Istoku, tamo su posjetili Jasminku Arnautović i njenu porodicu. Dolaskom na teren, ekipa je upoznala i Jasminkinu jedanaestogodišnju kćerku.

Njena reakcija na težak život i teško djetinjstvo su suze, koje se nisu mogle sakriti. Teške su to suze, teže od čelika. Ni naša ekipa nije ostala ravnodušna na njih. Eminine suze govore mnogo priča, a nijedna od njih nije sretna.

Ova četveročlana porodica živi u dvije sobe, sin u jednoj, a Jasminka, njena majka i kćerka u drugoj sobi.

Jedanestogodišnja Emina je šesti razred osnovne škole, a kroz suze nam govori da joj je najveća želja da ima svoju sobu kako bi mogla učiti i raditi zadaću.

Nemamo ni drva dovoljno. Ugrijem vodu da bih oprala odjeću na ruke, veš mašina ne radi kako treba – govori nam Jasminka.
Da je težak život prati od malih nogu, govori i to da Jasminka ima astmu od malih nogu.

Brzo se umorim. Moram čučnut da odmorim. Imam dječiji doplatak 40 KM. Majka dobija 140 KM. Dok platimo struju, vodu, smeće, ne ostane nam ništa. Ima dobrih ljudi, pa nekad donesu, uplate… – kroz suze priča Jasminka.

asminki navodi najteže pada kada Emini nema dati novac za školu, a ima dana …

Kakav teret nose na leđima i kako ustvari živi porodica Arnautović najbolje dokazuju suze na licu jedanaestogodišnje Emine dok njena majka priča.

Emini je najpotrebnija soba kako bi učila. Ode kod drugarica na rođendan i sa čežnjom gleda ono što imaju one. To je posebno boli – veli Jasminka.

titoxnet