TRAGEDIJA U HRVATSKOJ! Beba stara dva dana preminula u Splitu: Smrt deteta koje se rodilo kod kuće istražuju u POTPUNOJ TAJNOSTI

Crna hronika

U potpunoj tajnosti istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. decembra oko sedam sati ujutro.

O tome javnost nisu obavestili ni bolnica ni policija, piše Slobodna Dalmacija.

Devojčicu je 29-godišnja majka rodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. novembra uz pomoć jedne žene iz mesta.

Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. decembra u ranim jutarnjim satima kada je neko iz porodice pozvao Hitnu pomoć gde je odmah po dolasku radnika detetu pružena reanimacija.

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gde je konstatovana njena smrt. Zašto se beba morala roditi kod kuće, je li to odluka njenih roditelja koji imaju još dece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, ostaje tek da se vidi.

O ovom tragičnom događaju novinari su upitali i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj čiji odgovor “Jutarnji list” prenosi u potpunosti.

“Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvestiti kako je Stanica granične policije Imotski dana 1. decembra 2022. godine primila dojavu kako je tokom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dete zajedno s majkom, a nakon pružene lekarske pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt deteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju sprovodimo kriminalističko istraživanje”, navedeno je iz policije.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Jutarnji list)