Ucjenjivali bivše djevojke da će javno objaviti njihove kompromitirajuće fotografije i videosnimke ukoliko im se ne vrate

Region

Izvršena kriminalistička obrada nad dvojicom muškaraca

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, jučer su izvršili su kriminalističku obradu nad dva lica inicijala D.R. i R.Z. oba iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Ucjena“, saopćeno je iz PU Banja Luka.

– Lice D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinilo u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 23.11.2022. godine, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu, navodi se u saopćenju.

Muškarac R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinio u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do jučer, također, kao i D. R. putem poruka ucjenjivao bivšu djevojku sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

(dnevniavaz)