Ovo je vozač koji je automobilom udario policajca u Splitu i pobjegao

Crna hronika

Policajac je u bolnici i stabilno je, ali ljekari se bore za njegov život dok je u toku potraga za crnim Golfom i njegovim vozačem

Splitska policija otkrila je identitet muškarca koji je osumnjičen da je sinoć vozilom marke Golf udario dvadesetogodišnjeg policajca koji je bio na dužnosti.

Nemili događaj desio se sinoć u 00:50 sati u ulici Domovinskog rata, u Splitu.

Iz do sada utvrđenih činjenica osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem kao osumnjičeni je Ivan Božić, rođen 1993. godine.

U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom.

– Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192 – objavila je policija.

Vozača koji je udario automobilom policajca očekuje krivična prijava za pokušaj teškog ubistva, jer se radi o službenoj osobi koja je nastradala tokom obavljanja službene dužnosti.

Krivudavo vozio automobil
Policajac je u bolnici i stabilno je, ali ljekari se bore za njegov život dok je u toku potraga za crnim Golfom i njegovim vozačem.

Kako saznaje Dalmatinski portal, policajac i njegov mentor sinoć su bili u redovnoj kontroli prometa u Ulici Domovinskog rata. Bili su kod zaustavljenog BMW-a kada je policajac primijetio kako niz ulicu neko krivudavo vozi automobil.

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom “STOP policija” kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo. Međutim, ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusno stajalište i parkirani policijski kombi.

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja.

Polomio mu šest rebara
Samo je produžio i pobjegao. Mladom policajcu polomio je šest rebara i nanio brojne druge povrede, dodaje Dalmatinski portal.

Kratku izjavu novinarima pred splitskim KBC-om dala je Mileva Frankić, anesteziologinja s intenzivnog odjela. Rekla je da se radi o teškim tjelesnim povredama više organskih sistema. Pretežno se radi o povredama prsnog koša, zbog čega policajac nije priključen na respirator ni neku drugu funkciju kao podršku.

– Nakon dosadašnjih postupaka i mjera intenzivnog liječenja, pacijent je sada stabilno, ali još uvijek je životno ugrožen – rekla je Frankić.

Upitana je li nad mladim policajcem obavljen operacijski zahvat, odgovorila je kako je dosad obavljeno sve što je bilo potrebno, a o ishodu povreda policajca rekla je da je to vrlo smjelo ovog trenutka prognozirati.

(dnevniavaz)