MUŽ NAŠAO DRAGANU U LOKVI KRVI NA PUTU, DOZIVALA POMOĆ, ALI JE UBRZO UMRLA: Poginula pred kućom, sad umesto slave spremaju sahranu

Region

Na Draganu Janjić (64) iz Bogatića naleteo “fijat punto”, odbacio je 30 metara i pobegao. Policija ubrzo uhapsila bahatog vozača S. J. (22), koji nema vozačku dozvolu

Mladić S. J. (22) iz Bogatića uhapšen je zbog sumnje da je u nedelju “fijat puntom” u Ulici Mike Vitomirovića u Bogatiću udario Draganu Janjić (64), koja je prelazila ulicu, a od siline udarca žena je odletela više od 30 metara!

Kako saznajemo, osumnjičeni mladić nema položen vozački ispit, a posle nesreće je pobegao i parkirao slupani automobil kao da se ništa nije dogodilo! Nesrećna Dragana nastradala je ispred svoje kuće i to dok je pripremala krsnu slavu Sveti arhangel Mihailo. Naime, ona je u nedelju oko 17.30 istrčala iz kuće kako bi bacila đubre u kontejner koji se nalazi prekoputa.

Neosvetljen deo

– Dragana je bacila kesu sa smećem i krenula nazad kući. Kada je zakoračila na kolovoz, na nju je naleteo “fijat punto”. Sumnja se da je išao velikom brzinom i da nije imao vremena da zakoči i izbegne ženu koja je već bila na putu – kaže sagovornik i dodaje:

– Od siline udarca ona je ostala nepomično da leži u lokvi krvi pored puta. Osumnjičeni vozač S. J. pobegao je s mesta nesreće. Inače, deo puta na kom je poginula Dragana nije osvetljen, a nema ni obeleženog pešačkog prelaza.

– Uveče je veoma mračno, ne vidi se prst pred okom, a ta ulica je izuzetno prometna – kažu meštani.

Kako saznajemo, samu nesreću niko nije video, da se s Draganom nešto loše dešava shvatili su njeni ukućani, jer se duže vreme nije vratila kući, a istrčala je samo na minut do obližnjeg kontejnera.

– Draganin suprug se jako uznemirio i izašao je da je potraži. Dozivao je ženu po imenu, a u jednom trenutku čuo je neki glas koji traži pomoć. Kada je prišao šokirao se! Ugledao je jeziv prizor. Supruga mu je ležala u lokvi krvi. On je pao na kolena i stavio je njenu glavu u krilo pokušavajući da joj pomogne – kaže sagovornik i dodaje da je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Nažalost, teško povređena žena je preminula ubrzo po prijemu u šabačku bolnicu. Policija je odmah pokrenula potragu za nesavesnim vozačem, a da je Draganu pregazio automobil marke “punto” bilo je jasno odmah, jer je na mestu nesreće pronađen znak koji je prilikom udarca otpao sa vozila.

– Brzom i efikasnom akcijom, šabačka policija je najpre u Ulici Pavla Orlovića u Bogatiću pronašla slupani beli “punto”. Na kolima je bila ulubljena hauba i puknuta šoferšajbna s tragovima krvi. Takođe, na vozilu je nedostajao znak “punto”, pa je postalo sasvim jasno da je tim automobilom udarena Dragana Janjić – kaže naš izvor i dodaje da je potom identifikovan i vozač ovog automobila.

– Operativnim radom, osumnjičeni je ubrzo pronađen, a utvrđeno je da nema položen vozački ispit. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se da je izvršio dva krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi – saopštili su iz MUP.

Komšije

Bila je izvrsna žena

Komšije nastradale Dragane Janjić kažu za Kurir da su neutešni nakon što što je izgubila život.

– Kakav je ovo tragedija! Žena je spremala slavu, bila je izvrsna domaćica i uvek je bila veoma fina i kulturna, a tako je i dve ćerke vaspitala, kao i unučad. Ovo je velika tuga za njih, a najveća za njenog supruga, inače poznatog stakloresca u ovom kraju – kaže jedna komšinica, dok druga dodaje:

– Umrla je pred kućom i muž ju je našao, to je zaista strašno. Nažalost, ovaj deo puta je veoma prometan, često prolaze i kamioni, od kojih imamo strah i da pređemo ulicu.

(Kurir.rs – A. M. – B .T.)