Detalji krvavog obračuna u Banjoj Luci: Fudbaleri igrali igrice, pa se potukli i jedan ubo drugoga

Crna hronika

Miloš Čudić rekao je kratko da neće davati nikave informacije u vezi sa događajem, te nije potvrdio niti demantovao incident

Mladić koji je u petak povrijeđen nožem u Banjoj Luci je fudbaler Miloš Čudić (26) koji igra za za Ljubić iz Prnjavora, a za pokušaj njegovog ubistva osumnjičen je Dušan Čelar (26), njegov dobar drugar koji je ranije bio fudbaler Krupe, a koji mu je nekad bio i cimer.

Kako pišu “Nezavisne” sve se desilo u petak navečer u kući u banjalučkoj ulici Mlađe Ćusića, gdje su mladići kobne večeri navodno igrali igrice i u jednom momentu došlo je do međusobnog obračuna koji je krvavo završio.

Izvor “Nezavisnih” kaže da nije poznato šta je bio okidač da se, inače, dobri drugovi, fizički sukobe niti da li su te noći bili po dejstvom alkohola.

U tom sukobu su obojica povrijeđeni, a deblji kraj izvukao je Čudić koji je zadobio povrede nožem na više mjesta odnosno po vratu i lopatici. Te povrede nisu opasne po život i nakon ljekarskog zbrinjavanja, pušten je na kućno liječenje.

Upoznali se u Beogradu
Miloš Čudić rekao je kratko za “Nezavisne” da neće davati nikave informacije u vezi sa događajem, te nije potvrdio niti demantovao incident.

Na pitanje o njegovom zdravstvenom stanju kratko je rekao.

– Ja sam odlično.

Za osumnjičenog Čelara “Nezavisne” pišu da je važio za mirnog fudbalera koji je nakon kraće igre za Krupu, odlučio da se vrati u Srbiju.

Oni su se upoznali u Beogradu i postali su dobri drugari, a Čudić je čak bio primio Čelara da jedno vrijeme živi kod njega u Banjoj Luci.

Čelar je oko dva mjeseca igrao za Krupu i nedavno je raskinuo ugovor.

Prijavljeno u 23 sata
– Čelar je uvijek izgledao tako mirno, kao da mrava ne može zgaziti. Nikad nije ton povisio, zato je potpuno nejasno šta je moglo okidač da oni nasrnu jedan na drugog. Teško je povjerovati da ih je igrica mogla dovesti do tog, ko zna šta im se desilo. Nakon svega oni su izašli iz bolnice i ostali u dobrim odnosima – rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka nadležnoj policijskoj stanici je u petak oko 23 sata prijavljeno, da je u porodičnoj kući u Banjoj Luci došlo do međusobne tuče između dva lica, kojom prilikom je D.Č. nožem nanijelo tjelesne povrede oštećenom licu u vrat.

– Oštećenom licu, kao i osumnjičenom D. Č. je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske – navode iz policije i dodaju da su u subotu izvršili su kriminalističku obradu nad D. Č. iz Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 124. a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv D. Č., dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navode iz policije.(dnevniavaz)