Pirc Musar: Hrvatska je previše umiješana u situaciju u BiH

Region

Najviše me brine odnos Srbije i Kosova, tako da će turneja Zapadnim Balkanom vjerojatno biti moje prvo putovanje, kazala je Pirc Musar

Novoizabrana predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar izjavila je da će na svoje prvo predsjedničko putovanje vjerojatno ići u zemlje Zapadnog Balkana.

Ona kaže da neće zaboraviti ni Hrvatsku, ali smatra da se ona previše miješa u ono što se događa u Bosni i Hercegovini, prenosi slovenska novinska agencija STA.

– Naravno, ne zaboravljam Hrvatsku, ali ona je malo previše umiješana u ono što se događa u BiH, u kojoj će se strasti morati malo smiriti. Najviše me brine odnos Srbije i Kosova, tako da će turneja Zapadnim Balkanom vjerojatno biti moje prvo putovanje – kazala je Pirc Musar.

Slovenska predsjednica je najavila i da želi nastaviti s procesom Brdo-Brijuni. Želi da to ne bude samo jedan sastanak godišnje, već želi da učesnici preuzmu neke obveze s ciljem da Zapadni Balkan što prije postane dio ujedinjene Evrope.

Pirc Musar je najavila da će se javnosti obraćati kada to bude potrebno, ali kaže da se ne planira svakodnevno uplitati u dnevnu politiku.

Nataša Pirc Musar nezavisna je kandidatkinja koja je u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju postala prva slovenska predsjednica. Najžešći suparnik bio joj je bivši slovenski premijer Janez Janša, iz redova Slovenske demokratske stranke.(Izvor:Avaz.ba)