Jezivi prijeteći email: Poziva se na smrt Dodika i Vučića, “ulice u Srbiji će biti pune krvi”

Region

Kao što ste vi ubijali nedužne civile po Kosovu, po Bosni, po Hrvatskoj, sada ćete vidjeti kako je to kada se masakr događa na ulicama vaših gradova, piše u emailu

Redakcija Blica zaprimila je prijeteći email sa dojavom o navodno postavljenim bombama u gradovima širom Srbije u kojem se navodi da će “ulice biti pune krvi, da će organi letjeti na sve strane”.

– Vidim vi ste i dalje k****e, stoka odvratna nacionalistička, ništa niste naučili, nije vam bio dovoljan NATO da vas bombarduje, vi ne odustajete od ideje “srpskog Kosova”. Ako vas NATO nije natjerao da odustanete, ako vas prva generacija UČK nije natjerala da odustanete, mi ćemo vas natjerati, tako što ćemo rat prenijeti u vaše domove, stanove, firme, kancelarije, na vaše ulice.

Kao što ste vi ubijali nedužne civile po Kosovu, po Bosni, po Hrvatskoj, sada ćete vidjeti kako je to kada se masakr događa na ulicama vaših gradova – navodi se u emailu u kojem piše da će ulice Beograda, Novog Sada, Prijepolja i Kraljeva biti pune krvi, a razneseni ljudski organi će da lete u zrak, da se lijepe po zidovima, prenosi Blic.

– Mislite da smo zaboravili genocid iz 1913? E nismo, kao sto nismo zaboravili ni Račak masakr, kao što nismo zaboravili niti jednog civila ubijenog na Kosovu. Osveta je prije svega namijenjena ljudima koje smatramo najodgovornijim za zločine, i za terorističku politiku srpske države. Sada što će na tim mjestima biti i kolateralne štete, vari k**i, ko im je kriv kada rade sa ili za vas četnička g***a. Zvonko i Milane, krvi ćemo vam se napiti – piše u emailu.

U emailu se poziva na smrt predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, Vladimira Putina, Srpske pravoslavne crkve, Zvonka Veselinovića, Milana Radoičića, “velikosrbijanskoj terorističkoj ideologiji” uz poruku “Sloboda Kosovu”, piše Blic.